середу, 23 грудня 2015 р.

Пікантний томатно-кукурузний дип

Як і сальса, ця страва також є традиційно мексиканською і тому чудово смакує і з начос і з тортильями. Але, на відміну від більшості дипів, які є холодними стравами, цей дип подають гарячим, щоб сир, який є одним з інгредієнтів, розтопився і утворив надзвичайну кремову консистенцію. Я розумію, що перед святом у господинь немає часу на додаткові приготування, тому я раджу скласти всі інгредієнти а перед подачею просто поставити до духовки.

Інгредієнти:

1 середня цибулина
2 чашки консервованої кукурудзи
1 перець чилі
1 ст.л. вершкового масла
¼ чашки сметани
¼ чашки подрібненої петрушки
1 ½ чашки натертого на крупну тертку чеддеру
1 чашка помідорів чері
Сіль та перець

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 170С.
Розтопіть масло у пательні на середньому вогні. Додайте подрібнену цибулю і обсмажуйте доки цибуля не стане прозорою і м’якою. Додайте кукурудзу і подрібнений перець чилі, обсмажуйте ще 5 хвилин і зніміть з вогню.
У миску викладіть сир чеддер, петрушку і сметану та ретельно перемішайте. Додайте сіль та перець і викладіть кукурудзяну суміш, ще раз перемішайте. Додайте розрізані на чверті помідори, перемішайте та перекладіть до жаротривкої форми. За бажанням можете ще трошки посипати сиром зверху, але це не обов’язково.

Запікайте протягом 15 хвилин доки сир не розтопиться. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар