Якщо ви ще з
якихось дивних причин не знайомі з таким класним інгредієнтом як в’ялені помідори,
то ви багато чого втратили, тому що ці несимпатичні шматочки замордованих
спекою томатів, що плавають у олії, можуть перетворити на справжнє диво навіть
таку банальну річ, як куряче філе. А що ж казати, якщо у нас заміть сухого філе
ніжні та соковиті курячі стегенця? Але маю попередили: це калорійна страва. Але
воно того варте:)
Інгредієнти:
8 курячих
стегенець з кісточкою та шкіркою
Сіль та перець
3 ст.л.
вершкового масла
1 чашка курячого
бульйону
¼ ч.л. гострого
перцю
3 зубки часнику
½ чашки вершків
1/3 чашки
подрібнених в’ялених томатів (олію зцідіть)
¼ чашки натертого
пармезану
По ¼ ч.л. сухого
тим’яну, орегано та базиліку
¼ чашки свіжого
подрібненого базиліку
Спосіб приготування:
Розігрійте
духовку до 200С.
Розтопіть 2 ст.л.
вершкового масла у жаростійкій формі на середньому вогні. Викладіть курку
шкіркою донизу, і обсмажуйте до золотавої скоринки, близько 2-3 хвилин з кожної
сторони. Викладіть курку на паперовий рушник, щоб відділити зайвий жир.
У тій самій формі
розтопіть масло, що залишилось. Додайте подрібнений часник та гострий перець і
обсмажуйте протягом 1-2 хвилин. Влийте бульйон, вершки, додайте помідори, пармезан
та спеції. Дайте закипіти, зменшіть вогонь та випарюйте протягом 3-5 хвилин.
Поверніть курку до форми. Поставте форму до духовки та випікайте до готовності
курки, протягом 25-30 хвилин.
Перед подачею
посипте свіжим базиліком. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар