вівторок, 15 грудня 2015 р.

Курячі стегенця з в’яленими помідорами

Якщо ви ще з якихось дивних причин не знайомі з таким класним інгредієнтом як в’ялені помідори, то ви багато чого втратили, тому що ці несимпатичні шматочки замордованих спекою томатів, що плавають у олії, можуть перетворити на справжнє диво навіть таку банальну річ, як куряче філе. А що ж казати, якщо у нас заміть сухого філе ніжні та соковиті курячі стегенця? Але маю попередили: це калорійна страва. Але воно того варте:)

Інгредієнти:

8 курячих стегенець з кісточкою та шкіркою
Сіль та перець
3 ст.л. вершкового масла
1 чашка курячого бульйону
¼ ч.л. гострого перцю
3 зубки часнику
½ чашки вершків
1/3 чашки подрібнених в’ялених томатів (олію зцідіть)
¼ чашки натертого пармезану
По ¼ ч.л. сухого тим’яну, орегано та базиліку
¼ чашки свіжого подрібненого базиліку

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 200С.
Розтопіть 2 ст.л. вершкового масла у жаростійкій формі на середньому вогні. Викладіть курку шкіркою донизу, і обсмажуйте до золотавої скоринки, близько 2-3 хвилин з кожної сторони. Викладіть курку на паперовий рушник, щоб відділити зайвий жир.
У тій самій формі розтопіть масло, що залишилось. Додайте подрібнений часник та гострий перець і обсмажуйте протягом 1-2 хвилин. Влийте бульйон, вершки, додайте помідори, пармезан та спеції. Дайте закипіти, зменшіть вогонь та випарюйте протягом 3-5 хвилин. Поверніть курку до форми. Поставте форму до духовки та випікайте до готовності курки, протягом 25-30 хвилин.

Перед подачею посипте свіжим базиліком. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар