пʼятницю, 25 грудня 2015 р.

Дип з баклажанів і волоських горіхів

А ось цю смакоту я куштувала вже в Ізраїлі. Власне, для тих, хто має родичів з Одещини (як я:)) ця страва не є новою аж ніяк, тому що «закуска з сіненьких» - то для тих людей те ж саме, що для мешканців Західної України перебите сало. Але от у якості дипу я цю страву скуштувала саме на Святій Землі. Отже, якщо за вашим столом будуть люди, які дотримуються посту, то голодними вони точно не залишаться:)

Інгредієнти:

2 ст.л. оливкової олії
½ цибулі
1-2 баклажани
½ чашки волоських горіхів (або їх ще називають грецькими)
1 зубок часнику
4 приймочки шафрану, замочених у 2-3 ч.л. води
½ ч.л. зернят коріандру
1 ч.л. винного оцту
1 ст.л. подрібненої кінзи
Сіль та перець

Спосіб приготування:

Баклажани розріжте навпіл вздовж, викладіть на деко, і легесенько збризніть однією столовою ложкою оливкової олії. Поставте до духовки, розігрітої до 180С, на 15-20 хвилин. Дістаньте, та поставте охолоджуватись.
Останню ложку олії розігрійте на пательні і обсмажте у ній подрібнену цибульку до м’якості та прозорості. Зніміть з вогню та дайте охолонути. Далі, все залежить від ваших уподобань: можна зробити дип з текстурою, а можна перетворити його на крем.
Для текстурного варіанту візьміть баклажани та «пошкрябайте» м’якоть баклажанів виделкою так, щоб усю серцевину можна було легко витягти столовою ложкою. Покладіть баклажани до миски, додайте цибулю, подрібнені горіхи та інші інгредієнти, ретельно перемішайте, виправте на сіль та перець.
Для кремового варіанту робите те ж саме, але баклажани не треба «шкрябати» виделкою, а просто витягніть м’якоть ложкою у покладіть до комбайну. Додайте останні інгредієнти та ретельно збийте.
Перед подачею посипте свіжою кінзою. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар