Почну з того, що окрім холестерину лише 100 г курячих стегенець (без шкіри) містять 21,3 г білків і 11,4 г жирів, а от вуглеводів не містять взагалі. Також, оскільки у цій частині ніжок міститься багато судин (тому м’ясо і виглядає червоним), стегенця багаті на фосфор та залізо, а також калій, кальцій, магній та натрій і вітаміни РР, А, і майже всю групу вітамінів В (В1, В2, В3, В5, В6, В9, В12). Звичайно, ці показники можуть змінюватися в залежності від способу приготування, але навіть обсмажені курячі стегенця є не такими шкідливими, як могло б здатися на перший погляд.
Смакові якості цього м’яса описувати немає сенсу, бо всі знають наскільки воно ніжне та соковите, і чудово піддається усім видам термічної обробки: від запікання до обсмажування на грилі. Але, на відміну від курячих грудок, стегенця мають свій, досить яскраво виражений смак, який варто не перебивати, а лише підкреслювати різноманітними соусами та спеціями. На гарнір до курячих стегенець найкраще підійде якийсь простий салат, заправлений олією або йогуртом. На рахунок каш та картоплі - тут можливі різні варіанти. Звичайно, якщо ви стегенця обсмажили, то від картопляного пюре з вершковим маслом та на вершках краще відмовитись, але якщо ви стегенця запікаєте, то від кількох запечених картоплин вашому здоров’ю нічого не станеться.
Отже, йдемо до супермаркету і закуповуємо курячі стегенця у неймовірній кількості, оскільки цей тиждень я присвятила саме їм:)
Немає коментарів:
Дописати коментар