суботу, 5 грудня 2015 р.

Семишаровий курячий дип з тако

Хто не любить мексиканську кухню? Страва, яку я хочу вам запропонувати, дещо відрізняється від традиційної мексиканської кухні і є більш американізованим її варіантом, але тако є тако, а авокадо також не в Білорусі ростуть. До речі, слово «дип» зараз часто можна зустріти у меню, або у інших рецептах. Походить воно від англійського слова «Dip» і часто перекладається як соус. Але якщо слово «Dip» вживати у формі дієслова, а не іменника, то воно буде перекладатись як «занурювати, мачати», а отже, по-суті дип є не зовсім соусом, а радше такою «мачанкою», у яку ви щось занурюєте.

Інгредієнти:

1 ст.л. оливкової олії
500 г курячого філе
1 пакетик приправи до тако
3 великих, стиглих авокадо
2 ч.л. соку лимона або лайма
1 чашка нежирної сметани або йогурту
1 чашка сальси (можна купити вже готову, або приготувати самотужки)
1 невеличкий салат айсберг
1 чашка натертого сиру чедер
3 зелені цибульки
1 чашка чорних оливок
Сіль та перець

Спосіб приготування:

На великій пательні розігрійте оливкову олію та викладіть дрібно порізану курку. Готуйте протягом 10 хвилин час від часу помішуючи. Додайте приправу для тако та приблизно ½ чашки води. Продовжуйте готувати доки рідина не випарується, зніміть з вогню і дайте охолонути хвилин 10.
Тим часом почистіть авокадо та викладіть його до миски. Додайте сіль, перець та сік лимону або лайму та розітріть за допомогою виделки до консистенції пасти. Перекладіть пасту рівним шаром у форму з високими бортиками, ідеально якщо форма буде скляною, бо саме у такій страва виглядатиме найпривабливіше.
На шар авокадо викладіть готову курку. У окремому посуді змішайте сметану або йогурт з сальсою і рівномірно полийте сумішшю курку.
Далі по черзі: натертий на велику тертку сир, нарізаний салат айсберг, подрібнена цибуля та чорні оливки. Поставте форму до холодильника для охолодження приблизно на годину.

Подавайте страву з тортильями, начос, крекерами, або й просто тостами. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар