А ви знали, що у
країнах Азії також вельми полюбляють курячі стегенця? З них готують шашлички
«Якіторі», додають до рису і локшини, готують суп і таке інше. Я хочу
запропонувати вам не зовсім японську, китайську або в’єтнамську страву, а радше ніби алюзію на
традиційну східну кухню. До речі, особисто я обожнюю їсти курку за цим рецептом
з рисовою локшиною, може і вам сподобається?
Інгредієнти:
Для курки
2 ст.л. вершкового масла
8 курячих
стегенець зі шкіркою та кісточкою
1 ч.л. зернят
сезаму
2 зелені цибульки
Для соусу
¼ чашки меду
¼ чашки соєвого
соусу
2 ст.л. томатного
соусу
2 зубки часнику
1 ст.л.
коричневого цукру
1 ст.л. рисового
оцту
1 ст.л. натертого
свіжого кореня імбиру
1 ч.л.
кукурудзяного крохмалю
1 ч.л. олії
(краще сезамової, але можна і оливкової)
1 ч.л. гострого
соусу чилі
Спосіб приготування:
Розігрійте
духовку до 200С.
Для приготування
соусу змішайте у мисці мед, соєвий та томатний соус, подрібнений часник,
коричневий цукор, рисовий оцет, імбир, соус чилі, крохмаль та олію.
Розтопіть 2 ст.л.
вершкового масла у жаростійкій формі (такій, що можна потім поставити до
духовки) на середньому вогні. Викладіть курку шкіркою донизу, і обсмажуйте до
золотавої скоринки, близько 2-3 хвилин з кожної стороні. Влийте соус.
Доставте форму до
духовки та випікайте до повної готовності курки, близько 25-30 хвилин.
Дістаньте форму та поставте на плиту на сильний вогонь, і обсмажуйте ще 2-3
хвилини, доки курка не карамелізується а соус не загусне.
Перед подачею
посипте сезамом і нарізаною зеленою цибулькою. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар