понеділок, 14 грудня 2015 р.

Курячі ніжки у східному стилі

А ви знали, що у країнах Азії також вельми полюбляють курячі стегенця? З них готують шашлички «Якіторі», додають до рису і локшини, готують суп і таке інше. Я хочу запропонувати вам не зовсім японську, китайську або в’єтнамську страву, а радше ніби алюзію на традиційну східну кухню. До речі, особисто я обожнюю їсти курку за цим рецептом з рисовою локшиною, може і вам сподобається?

Інгредієнти:


Для курки

2 ст.л. вершкового масла
8 курячих стегенець зі шкіркою та кісточкою
1 ч.л. зернят сезаму
2 зелені цибульки

Для соусу

¼ чашки меду
¼ чашки соєвого соусу
2 ст.л. томатного соусу
2 зубки часнику
1 ст.л. коричневого цукру
1 ст.л. рисового оцту
1 ст.л. натертого свіжого кореня імбиру
1 ч.л. кукурудзяного крохмалю
1 ч.л. олії (краще сезамової, але можна і оливкової)
1 ч.л. гострого соусу чилі

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 200С.
Для приготування соусу змішайте у мисці мед, соєвий та томатний соус, подрібнений часник, коричневий цукор, рисовий оцет, імбир, соус чилі, крохмаль та олію.
Розтопіть 2 ст.л. вершкового масла у жаростійкій формі (такій, що можна потім поставити до духовки) на середньому вогні. Викладіть курку шкіркою донизу, і обсмажуйте до золотавої скоринки, близько 2-3 хвилин з кожної стороні. Влийте соус.
Доставте форму до духовки та випікайте до повної готовності курки, близько 25-30 хвилин. Дістаньте форму та поставте на плиту на сильний вогонь, і обсмажуйте ще 2-3 хвилини, доки курка не карамелізується а соус не загусне.

Перед подачею посипте сезамом і нарізаною зеленою цибулькою. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар