середу, 30 грудня 2015 р.

Гарячий шоколад

Ну і яке ж свято без десертів? Звичайно, можна купити або спекти торт або нашвидкуруч зробити фруктовий салат, але то не цікаво. Я хочу запропонувати вам гарячий шоколад:) Повірте, незважаючи на те, що гарячий шоколад зазвичай вважають дитячими ласощами, я не знаю жодного дорослого, хто б добровільно від нього відмовився:) Я покажу вам декілька своїх улюблених рецептів, серед яких ви оберете собі до смаку.

Гарячий шоколад «Кахула»

2 чашки молока
2 ст.л. цукру
1 ½ ст.л. несолодкого какао
¼ ч.л. кориці
Дрібка мускатного горіху
30 мл кавового лікеру

У невеликій каструльці змішайте молоко, цукор, какао, корицю та мускатний горіх. Поставте на середній вогонь і прогрійте молоко протягом 2-3 хвилин. Долийте кавовий лікер. Подавайте одразу.
Перед подачею можете прикрасити збитими вершками, шоколадним сиропом або міні маршмеллоу.

Білий гарячий шоколад

4 чашки молока
250 г білого шоколаду, подрібненого на маленькі шматочки (або дропси з білого шоколаду)
1 ч.л. ванільного екстракту
½ ч.л. екстракту перцевої м’яти

У невеликій каструльці змішайте молоко та шоколад. Варіть на середньому вогні, час від часу помішуючи, доки шоколад не розчиниться. Не давайте суміші закипіти, чи шоколаду пригоріти біля дна каструлі. Зніміть з вогню та додайте ванільний та м’ятний екстракти.
Перед подачею можете прикрасити збитими вершками, маршмеллоу або подрібненими м’ятними льодяниками.

Арахісовий гарячий шоколад

1 чашка молока
¼ чашки дропсів з молочного шоколаду
1 ст.л. арахісового масла
¼ чашки міні маршмеллоу

У невеликій каструльці змішайте молоко з дропсами, поставте на середній вогонь і варіть, час від часу помішуючи, доки шоколад не розтане. Додайте арахісове масло і ще раз розмішайте, даючи маслу розчинитись. Зніміть з вогню.
Налийте до великої чашки та прикрасьте маршмеллоу.

Гарячий шоколад «Імбирний пряник»

4 чашки молока
½ чашки несолодкого какао
¼ чашки коричневого цукру
¼ чашки білого цукру
½ ч.л. меленої кориці
½ ч.л. духмяного перцю
½ ч.л. меленого імбиру
½ ч.л. ванільного екстракту
¼ ч.л. морської солі

У невеликій каструлі на маленькому вогні підігрійте молоко. Доки молоко гріється, змішайте какао, цукор, корицю, сіль, перець та імбир у маленькій мисці. Додайте суміш до молока і розмішайте. Зніміть з вогню, додайте ванільний екстракту.
Перед подачею прикрасьте збитими вершками та дрібкою кориці.

Гарячий шоколад за дві хвилини

2 ст.л. Нутелли
1 чашка молока

У каструлі підігрійте молоко, час від часу помішуючи. Молоко має бути гарячим, але не давайте йому закипіти. Додайте Нутеллу та розмішуйте, доки не розчиниться. Зніміть з вогню і одразу подавайте.
Перед подачею можете прикрасити збитими вершками, маршмеллоу або шоколадним сиропом.



Немає коментарів:

Дописати коментар