середу, 16 грудня 2015 р.

Курячі стегенця зі спаржею та картоплею

Продовжуючи тему дещо незвичних для нас інгредієнтів я не можу не згадати про спаржу. Так, саме ті зелені палички, про які всі шеф-кухарі кажуть «тільки не перевари!». Не переварювати? То й не будемо, а візьмемо та запечемо. А ще з картопелькою яка, до речі, у запеченому вигляди набагато менш шкідлива для нашої фігури, аніж у вареному чи смаженому. Ну а курячі стегенця чудово почувають себе у такій приємній компанії:)

Інгредієнти:

2 ст.л. оливкової олії
2 ст.л. діжонської гірчиці
2 ст.л. лимонного соку
Цедра 1 лимону
½ ч.л. сушеного тим’яну
Сіль та перець
8 курячих стегенець зі шкіркою та кісточкою
2 ст.л. вершкового масла
250 г картоплі (ідеально, якщо картопля дрібна та молода, але ми реалісти й беремо ту, що є)
450 г спаржі

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 200С
У маленькій мисці змішайте оливкову олію, діжонську гірчицю, сік та цедру лимону і спеції. За допомогою пензлика або просто пальцями натріть сією сумішшю курячі стегенця з обох сторін.
Розтопіть вершкове масло у жаростійкій формі на середньому вогні. Обсмажте курку з обох боків до золотавої скоринки по 2-3 хвилини з кожної сторони. Дістаньте курку але не викладайте на паперовий рушник, щоб не забирати аромат та соки.
У ту ж форму викладіть картоплю, приправте сіллю та перцем за смаком. Поставте форму у духовку та запікайт протягом 18-20 хвилин або доки картопля не буде легко проколюватись виделкою. Додайте до пательні спаржу і курку, та запікайте до повної готовності курки, близько 25-30 хвилин.
На додачу можете приготувати соус с цього рецепту. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар