Продовжуючи тему
дещо незвичних для нас інгредієнтів я не можу не згадати про спаржу. Так, саме
ті зелені палички, про які всі шеф-кухарі кажуть «тільки не перевари!». Не
переварювати? То й не будемо, а візьмемо та запечемо. А ще з картопелькою яка,
до речі, у запеченому вигляди набагато менш шкідлива для нашої фігури, аніж у
вареному чи смаженому. Ну а курячі стегенця чудово почувають себе у такій
приємній компанії:)
Інгредієнти:
2 ст.л. оливкової
олії
2 ст.л.
діжонської гірчиці
2 ст.л. лимонного
соку
Цедра 1 лимону
½ ч.л. сушеного
тим’яну
Сіль та перець
8 курячих
стегенець зі шкіркою та кісточкою
2 ст.л.
вершкового масла
250 г картоплі
(ідеально, якщо картопля дрібна та молода, але ми реалісти й беремо ту, що є)
450 г спаржі
Спосіб приготування:
Розігрійте
духовку до 200С
У маленькій мисці
змішайте оливкову олію, діжонську гірчицю, сік та цедру лимону і спеції. За
допомогою пензлика або просто пальцями натріть сією сумішшю курячі стегенця з
обох сторін.
Розтопіть вершкове
масло у жаростійкій формі на середньому вогні. Обсмажте курку з обох боків до
золотавої скоринки по 2-3 хвилини з кожної сторони. Дістаньте курку але не
викладайте на паперовий рушник, щоб не забирати аромат та соки.
У ту ж форму
викладіть картоплю, приправте сіллю та перцем за смаком. Поставте форму у
духовку та запікайт протягом 18-20 хвилин або доки картопля не буде легко
проколюватись виделкою. Додайте до пательні спаржу і курку, та запікайте до
повної готовності курки, близько 25-30 хвилин.
На додачу можете
приготувати соус с цього рецепту. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар