Інгредієнти:
Для брюсельської капусти
500 г брюсельської капусти3-4 ч.л. рослинної олії
Сіль та перець
Для соусу айолі
6 ст.л. йогурту¼ ст.л. дрібно порізаного часнику
1 ст.л. соку лимона
1 ст.л. дрібно порізаної петрушки
Спосіб приготування:
Починати приготування варто з соусу, щоб часник встиг віддати свій смак. Для цього потрібно викласти всі інгредієнти в миску, гарненько перемішати і поставити у холодильник, накривши кришкою. Після цього можна переходити до запікання капусти.Розігрійте духовку до 200С. Брюсельську капусту гарно вимийте, висушіть, викладіть на лист для запікання і злегка побризкайте олією. Посипте сіллю та перцем за смаком, але вважайте, що капуста має трохи солодкуватий смак. Старанно перемішайте капусту для того, щоб вона рівномірно покрилась олією та спеціями.
Запікайте у розігрітій духовці 15-20 хвилин доки не з’явиться золотава скоринка. Протягом цього часу кілька разів перемішуйте капусту, щоб вона покривалася скоринкою рівномірно. Після запікання вийміть лист з духовки і дайте капусті охолонути протягом 5 хвилин.
Подавайте разом із соусом. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар