неділю, 22 листопада 2015 р.

Запечена брюсельська капуста з часниковим соусом айолі

У нашій країні брюсельска капуста не користується популярнісю і даремно, бо ці манюні містять не лише велику кількість вітамінів та мінеральних солей, а й на диво смачні. Тому, якщо ви вважаєте, що ви не любите брюсельську капусту, то ви просто не вмієте її готувати:) Спробуйте цей рецепт, і цей корисний овоч стане частіше з’являтися на вашому столі.

Інгредієнти:


Для брюсельської капусти

500 г брюсельської капусти
3-4 ч.л. рослинної олії
Сіль та перець

Для соусу айолі

6 ст.л. йогурту
¼ ст.л. дрібно порізаного часнику
1 ст.л. соку лимона
1 ст.л. дрібно порізаної петрушки

Спосіб приготування:

Починати приготування варто з соусу, щоб часник встиг віддати свій смак. Для цього потрібно викласти всі інгредієнти в миску, гарненько перемішати і поставити у холодильник, накривши кришкою. Після цього можна переходити до запікання капусти.
Розігрійте духовку до 200С. Брюсельську капусту гарно вимийте, висушіть, викладіть на лист для запікання і злегка побризкайте олією. Посипте сіллю та перцем за смаком, але вважайте, що капуста має трохи солодкуватий смак. Старанно перемішайте капусту для того, щоб вона рівномірно покрилась олією та спеціями.
Запікайте у розігрітій духовці 15-20 хвилин доки не з’явиться золотава скоринка. Протягом цього часу кілька разів перемішуйте капусту, щоб вона покривалася скоринкою рівномірно. Після запікання вийміть лист з духовки і дайте капусті охолонути протягом 5 хвилин.
Подавайте разом із соусом. Смачного!


Немає коментарів:

Дописати коментар