неділю, 22 листопада 2015 р.

В’єтнамський курячий салат

Багатьом відома ситуація, коли від запеченої курки залишилося ще трохи м’яса, яке і викинути шкода і на пиріг або якусь запіканку його вже не вистачить. У таких випадках сміливо готуйте цей салат, бо таким чином ви зможете не лише використати залишки курки, а й надати їм абсолютно нового вигляду та смаку і ніхто не здогадається, що така смачна страва була приготована з рештків. Тим більше, що додаткових інгредієнтів вам знадобиться зовсім небагато.

Інгредієнти:


Для заправки

1 гострий перець чилі
3 зубки часнику
1 ст.л. цукру
1 ст.л. рисового або винного оцту
3 ст.л. лимонного або лаймового соку
3 ст.л. соєвого соусу
3 ст.л. рослинної олії

Для салату

1 маленька ріпчаста цибуля
200 г запеченої курки
400 г пекінської капусти
2 середні морквини
100 г свіжої мяти

Спосіб приготування:

З перцю чилі видалити зернята и дрібно його нарізати, часник також подрібнити. У мисці змішати чилі, часник, цукор, оцет, сік лайму або лимону, соєвий соус та олію і перемішувати поки цукор не розчиниться.
Курку розділити на волокна. Найлегше це робити двома виделками. Пекінську капусту досить дрібно нашинкувати, цибулю нарізати тонкими півкільцями, а моркву нарізати як на моркву по-корейськи. Листочки м’яти також подрібнити.

Перед подачею полити салат заправкою і ретельно перемішати. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар