Багатьом відома ситуація, коли від запеченої курки залишилося ще трохи м’яса, яке і викинути шкода і на
пиріг або якусь запіканку його вже не вистачить. У таких випадках сміливо
готуйте цей салат, бо таким чином ви зможете не лише використати залишки курки,
а й надати їм абсолютно нового вигляду та смаку і ніхто не здогадається, що
така смачна страва була приготована з рештків. Тим більше, що додаткових
інгредієнтів вам знадобиться зовсім небагато.
Інгредієнти:
Для заправки
1 гострий перець
чилі
3 зубки часнику
1 ст.л. цукру
1 ст.л. рисового
або винного оцту
3 ст.л. лимонного
або лаймового соку
3 ст.л. соєвого
соусу
3 ст.л. рослинної
олії
Для салату
1 маленька ріпчаста цибуля
200 г запеченої курки
400 г пекінської капусти
2 середні морквини
100 г свіжої м’яти
Спосіб приготування:
З перцю чилі
видалити зернята и дрібно його нарізати, часник також подрібнити. У мисці
змішати чилі, часник, цукор, оцет, сік лайму або лимону, соєвий соус та олію і
перемішувати поки цукор не розчиниться.
Курку розділити
на волокна. Найлегше це робити двома виделками. Пекінську капусту досить дрібно
нашинкувати, цибулю нарізати тонкими півкільцями, а моркву нарізати як на
моркву по-корейськи. Листочки м’яти також подрібнити.
Перед подачею
полити салат заправкою і ретельно перемішати. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар