Як зазвичай
виглядає наш обід або вечеря? М’ясо, курка або риба,
салат і гарнір. І от на етапі приготування гарніру у багатьох виникають
складнощі, бо зазвичай у нас на гарнір подають картоплю, каші, і у кращому випадку
якісь тушковані овочі. Погодьтесь, вибір не надто великий. Тому я хочу
запропонувати вам дещо цікаве і незвичайне, що не лише додасть різномаїття у
ваше меню, але й стане набагато більш корисною альтернативою картоплі.
Інгредієнти:
1 ст.л. оливкової
олії
4 чашки свіжої
зеленої квасолі або 2 пачки по 500 г мороженої
500 г помідорів
чері (або інших, бажано солодких і маленьких)
½ чашки свіжого
базиліку
2 зубки часнику
Сіль та перець
Спосіб приготування:
Розігрійте
духовку до 200С. Візьміть велику форму для запікання і змастіть оливковою
олією.
Якщо у вас свіжа
квасоля - помийте та почистіть від хвостиків, якщо заморожена - розморозьте. Викладіть
квасолю у форму для запікання в один шар і поставте до духовки. Запікайте
близько 10-15 хвилин, якщо свіжа і 20-25 хвилин, якщо морожена. Не забудьте
кілька разів перемішати протягом запікання, щоб квасоля пропеклась рівномірно.
Тим часом, у
середній мисці змішайте порізані навпіл помідори (якщо у вас не чері, то
дрібніше), подрібнений часник та базилік. Приправте сіллю та перцем та
перемішайте.
Коли квасоля
запіклась, дістаньте форму з духовки та викладіть туди томатно-часникову суміш
і обережно перемішайте. Залиште страву на 5-10 хвилин, щоб квасоля трішки
охолола, а помідори приготувались.
Перед подачею
можете прикрасити страву кількома листками базиліку. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар