неділю, 29 листопада 2015 р.

Запечена зелена квасоля з томатами

Як зазвичай виглядає наш обід або вечеря? Мясо, курка або риба, салат і гарнір. І от на етапі приготування гарніру у багатьох виникають складнощі, бо зазвичай у нас на гарнір подають картоплю, каші, і у кращому випадку якісь тушковані овочі. Погодьтесь, вибір не надто великий. Тому я хочу запропонувати вам дещо цікаве і незвичайне, що не лише додасть різномаїття у ваше меню, але й стане набагато більш корисною альтернативою картоплі.

Інгредієнти:

1 ст.л. оливкової олії
4 чашки свіжої зеленої квасолі або 2 пачки по 500 г мороженої
500 г помідорів чері (або інших, бажано солодких і маленьких)
½ чашки свіжого базиліку
2 зубки часнику
Сіль та перець

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 200С. Візьміть велику форму для запікання і змастіть оливковою олією.
Якщо у вас свіжа квасоля - помийте та почистіть від хвостиків, якщо заморожена - розморозьте. Викладіть квасолю у форму для запікання в один шар і поставте до духовки. Запікайте близько 10-15 хвилин, якщо свіжа і 20-25 хвилин, якщо морожена. Не забудьте кілька разів перемішати протягом запікання, щоб квасоля пропеклась рівномірно.
Тим часом, у середній мисці змішайте порізані навпіл помідори (якщо у вас не чері, то дрібніше), подрібнений часник та базилік. Приправте сіллю та перцем та перемішайте.
Коли квасоля запіклась, дістаньте форму з духовки та викладіть туди томатно-часникову суміш і обережно перемішайте. Залиште страву на 5-10 хвилин, щоб квасоля трішки охолола, а помідори приготувались.

Перед подачею можете прикрасити страву кількома листками базиліку. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар