вівторок, 24 листопада 2015 р.

Ранкова вівсянка

Чи любите ви вівсянку так, як люблю її я? Багато хто асоціює цю корисну та поживну страву лише з тим непорозумінням з радянського фільму про Шерлока Холмса. Пам’ятаєте? «Авсянка, сеер» І хлюп на тарілку щось таке, малоприємне. Відверто кажучи, таке навіть я б не їла, незважаючи на всю свою любов до цієї страви. Але у вівсянки є один значний недолік: її треба готувати, а як раз на це зранку не завжди є час. Тим більше, коли готуєте не лише для себе, і кожен з членів сім’ї хоче щось своє. Рецепт, який я вам запропоную, вигідний тим, що готуєте ви ще ввечері, а зранку все, що вам залишається зробити - дістати готову вівсянку з холодильника і за бажанням трішки підігріти у мікрохвильовці, але й холодною вона смакує чудово. 

Власне, базовий рецепт простий: берете вівсяні пластівці (але не екстра), засипаєте у баночку, заливаєте молоком, і залишаєте на ніч у холодильнику. А усе інше залежить лише від ваших уподобань і того, що є у вас в холодильнику. Я поділюсь своїми найулюбленішими рецептами:

Супер ягідна вівсянка

2/3 чашки вівсянки
2/3 чашки молока
1 ст.л. ягідного джему
¼ чашки свіжих або заморожених ягід
У банку з кришкою насипати вівсянку, залити молоко, додати джем, накрити кришкою і добряче потрусити. Поставте банку у холодильник і залиште на ніч. Якщо у вас заморожені ягоди - додавайте ввечері, а якщо свіжі - зранку. Мені цей варіант подобається тим, що він не надто солодкий, а ягоді можна вибирати залежно від сезону: малину, полуниці, порічки, смородину, або будь-що на ваш смак.

Мандаринова вівсянка

2/3 чашки вівсянки
2/3 чашки молока
1 ч.л. меду (якщо любите трошки солодше)
1 ст.л. апельсинового джему
¼ чашки почищених та подрібнених мандаринів
Все робите так, як у попередньому рецепті, але мандарини додаєте ввечері. Важливо не полінуватись і гарно почистити мандарини від усіх плівок. Доречі, мед можна і не додавати, або замінити його на інший підсолождувач, але вважайте, що апельсиновий джем також солодкий.

Вишнева вівсянка з шоколадними крихтами

2/3 чашки вівсянки
2/3 чашки молока
1 ч.л. меду
1 ч.л. ванільного екстракту
1 ст.л. подрібненого чорного шоколаду
¼ чашки подрібнених вишень
Основні дії ті ж самі. Після того, як змішали молоко, вівсянку і мед, додаєте подрібнений шоколад і порізані навпіл вишні. Шоколад бажано брати чорний та гіркий, але його можна замінити вже готовими шоколадними крихтами. Вишні можна брати свіжі або морожені, в залежності від сезону.

Вівсянка «Пінья Колада»

2/3 чашки вівсянки
2/3 чашки кокосового молока
1 ч.л. меду
¼ чашки подрібнених ананасів
Початок приготування незмінний: вівсянку, мед та кокосове молоко - у банку, потрусили, відкрили, додали ананаси, поставили у холодильник. З приводу молока: гарно його перемішайте перед тим, як додавати. Там на стінках пакування, так само, як і у деяких вершках, утворюються згустки. Так от вони нам теж потрібні, але ложкою їх не збирайте, бо не розчиняться. Ананаси можна брати будь-яки: шматочками і кільцями, у сиропі або свіжі.





Немає коментарів:

Дописати коментар