пʼятницю, 27 листопада 2015 р.

Запечені курячі ніжки з цитринами

Повірте, скуштувавши цю страву ніхто ніколи не повірить, що приготувати її надзвичайно легко.  Ніжна та соковита курятина з тонким ароматом апельсинів та лимонів складе конкуренцію навіть ресторанним стравам і стане окрасою будь-якого свята. Окрім цього, приготувати страву можна заздалегідь і поставити у духовку просто перед візитом гостей. А найважливіше - коштує вона зовсім недорого. Таким чином, ви зможете здивувати гостей без шкоди для бюджету.

Інгредієнти:

¼ чашки оливкової олії
4 зубки часнику
2 ст.л. цукру
2 лимони і апельсини
½ ч.л. солодкої паприки
¼ ч.л. гострого перцю
1 ст.л. італійських трав
Сіль та перець
5-6 курячих ніжок або 10-12 стегенець або гомілок
1 середня цибулина
1 ч.л. тимяну і розмарину

Спосіб приготування:

У мисці змішайте оливкову олію, подрібнений часник, цукор, сік з одного лимона та апельсина, італійські трави, гострий перець, сіль та чорний перець. У цій суміші замаринуйте курячі ніжки протягом кількох годин, а краще залиште на ніч.
Розігрійте духовку до 200С. Візьміть глибоку форму для запікання, викладіть на неї курячі ніжки шкіркою догори та залийте маринадом. Поріжте лимон та апельсин скибками, а цибулю - тонкими кільцями, та викладіть їх поміж курки. Посипте все тимяном, розмарином та паприкою і запікайте у розігрітій духовці протягом 30-40 хвилин не накриваючи кришкою чи фольгою. Для більш золотавої та хрусткої скоринки час від часу поливайте курку соком, що виділяється.
Готову курку викладіть на тарілку зі скибками лимону, апельсину та кільцями цибулі. Смачного!





Немає коментарів:

Дописати коментар