четвер, 26 листопада 2015 р.

Курка «Капрезе»

Усім відомий італійський салат «Капрезе» зі свіжих томатів, листків базиліку і бальзамічного оцту. Легкий, дієтичний і надзвичайно смачний. У той самий час, куряче філе важко назвати смачним, бо біле м’ясо є досить сухим і практично немає власного смаку. Але якщо поєднати його з салатом, то у вас вийде чудова страва, що поєднає у собі смак салату і поживність курки. А особливою перевагою курки «Капрезе» є те, що до неї вже не треба готувати салат.

Інгредієнти:

4 курячих філе
2 ст.л. оливкової олії
3 зубки часнику
500 г томатів (краще чері, але це не принципово)
10 великих листків свіжого базиліку
200 г моцарелли
Сіль та перець
Бальзамічний оцет

Спосіб приготування:

Куряче філе посоліть та поперчіть за смаком. Поставте велику пательню на середній вогонь та підігрійте на ній 1 ст.л. оливкової олії. Викладіть філе та обсмажуйте під кришкою протягом 10 хвилин. Переверніть курку на іншу сторону і обсмажуйте до повної готовності.
Поки курка готується, візьміть меншу пательню та на середньому вогні підігрійте олію що залишилась. Обсмажте мілко подрібнений часник протягом однієї хвилини, щоб він віддав свій смак, а потім додайте подрібнені помідори. Якщо ви використовуєте томати чері, то їх достатньо просто розрізати навпіл, а якщо інші - поріжте кубиком. Обсмажуйте помідори до м’якості, приблизно 5 хвилин. Потім додайте дрібно порізані листки базиліку і зніміть з вогню. Наріжте моцареллу пластинками товщиною в 1 сантиметр.
Щойно курка дійшла бажаної ступені готовності, викладіть на неї томатно-базилікову суміш і по кілька скибок моцарелли. Накрийте кришкою і дайте моцареллі розтанути, протягом 1-2 хвилин.
Перед подачею злегка приправте курку бальзамічним оцтом. Смачного!





Немає коментарів:

Дописати коментар