Незважаючи на те,
що куряче філе саме по собі не має яскраво вираженого смаку, що є його значним
недоліком, цей самий недолік можна перетворити на перевагу, тому що які б
інгредієнти ви не додали, м’ясо вбере їх смаки у себе і в результаті у
вас виходить не лише надзвичайно смачна, але й дієтична страва. Медово-часникова
діжонська курка має тонкий присмак часнику та діжонської гірчиці і привабливу
золотаву скоринку, яку їй подарує мед.
Інгредієнти:
4 великих курячих
філе без шкірки
3 ч.л. вершкового
масла
6 зубчиків
часнику
1/3 чашки меду
2 ч.л. діжонської
гірчиці (та, що з зернятами)
Сіль та перець
Спосіб
приготування:
Розігрійте
духовку до 200С. Застеліть форму для запікання фольгою. Змазувати олією чи
маслом не треба.
Візьміть
невеличку каструльку чи сотейник і на маленькому вогні розпустіть масло.
Додайте розчавлений часник в готуйте помішуючи 30-60 секунд, щоб розм’якшився. Вважайте, щоб часник не зарум’янився.
Додайте мед, гірчицю, сіль та перець за смаком. Добре перемішайте і готуйте на
середньому вогні 1-2 хвилини, щоб глазур почала густіти.
Куряче філе
помийте та обсушіть паперовим рушником, приправте сіллю та перцем. Розкладіть
філе у формі для запікання максимально рівномірно, бажано щоб шматки не
перекривали один одного, але й великої відстані допускати не варто. Рівномірно
полийте курку медово-часниково-гірчичною глазур’ю.
Запікайте у
розігрітій духовці 15 хвилин, дістаньте, та полийте соком, що стік. Поставте
назад до духовки та запікайте ще 15-20 хвилин до готовності курки.
Перед подачею
бажано дати відпочити страві 5-10 хвилин. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар