суботу, 28 листопада 2015 р.

Медово-часникова діжонська курка

Незважаючи на те, що куряче філе саме по собі не має яскраво вираженого смаку, що є його значним недоліком, цей самий недолік можна перетворити на перевагу, тому що які б інгредієнти ви не додали, мясо вбере їх смаки у себе і в результаті у вас виходить не лише надзвичайно смачна, але й дієтична страва. Медово-часникова діжонська курка має тонкий присмак часнику та діжонської гірчиці і привабливу золотаву скоринку, яку їй подарує мед.

Інгредієнти:

4 великих курячих філе без шкірки
3 ч.л. вершкового масла
6 зубчиків часнику
1/3 чашки меду
2 ч.л. діжонської гірчиці (та, що з зернятами)
Сіль та перець


Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 200С. Застеліть форму для запікання фольгою. Змазувати олією чи маслом не треба.
Візьміть невеличку каструльку чи сотейник і на маленькому вогні розпустіть масло. Додайте розчавлений часник в готуйте помішуючи 30-60 секунд, щоб розм’якшився. Вважайте, щоб часник не зарум’янився. Додайте мед, гірчицю, сіль та перець за смаком. Добре перемішайте і готуйте на середньому вогні 1-2 хвилини, щоб глазур почала густіти.
Куряче філе помийте та обсушіть паперовим рушником, приправте сіллю та перцем. Розкладіть філе у формі для запікання максимально рівномірно, бажано щоб шматки не перекривали один одного, але й великої відстані допускати не варто. Рівномірно полийте курку медово-часниково-гірчичною глазур’ю.
Запікайте у розігрітій духовці 15 хвилин, дістаньте, та полийте соком, що стік. Поставте назад до духовки та запікайте ще 15-20 хвилин до готовності курки.

Перед подачею бажано дати відпочити страві 5-10 хвилин. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар