Часом буває так,
що звичайні салати вже набридли і хочеться чогось незвичного, а штурмувати
магазини у пошуках екзотичних інгредієнтів немає ні часу, ні настрою. Саме у
таких випадках я пропоную приготувати цей салат у тайському стилі, тому що усе
портібне для його приготування завжди є у холодильнику, а його незвичайний смак
не залишить байдужими навіть найвибагливіших гурманів.
Інгредієнти:
Для салату:
1 маленька
червона карустина
2 середні
морквини
1 огірок
2 зелені цибульки
½ чашки
обсмажених кеш’ю
Для заправки:
3 ст.л.
арахісового масла
1 ст.л. рослинної
олії
1 ст.л. соєвого
соусу
2 ст.л. рисового
оцту
1 ч.л.
коричневого цукру
¼ ч.л. гострого
червоного перцю
Гаряча вода
Спосіб приготування:
Для початку
потрібно приготувати соус. Для цього у мисці змішайте арахісове масло, олію,
соєвий соус, рисовий оцет, цукор та червоний перець. Поволі додавайте гарячу
воду доки не отримаєте бажану консистенцію.
Для салату
капусту потрібно дрібно наташкувати, моркву - почистити і нарізати дрібною
соломкою (як на морвку по-корейськи), огірок розрізати навпіл і нарізати
тонкими півколами, зелену цибулю - подрібнити, і усе це викласти до
салатниці. Потім додайте горішки кеш’ю і полийте заправкою.
Якщо любите
гостреньке, то до салату можна додати одну невеличку перчинку чилі.
Ретельно перемішайте
і подавайте. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар