понеділок, 23 листопада 2015 р.

Хрусткий салат у тайському стилі

Часом буває так, що звичайні салати вже набридли і хочеться чогось незвичного, а штурмувати магазини у пошуках екзотичних інгредієнтів немає ні часу, ні настрою. Саме у таких випадках я пропоную приготувати цей салат у тайському стилі, тому що усе портібне для його приготування завжди є у холодильнику, а його незвичайний смак не залишить байдужими навіть найвибагливіших гурманів.

Інгредієнти:


Для салату:

1 маленька червона карустина
2 середні морквини
1 огірок
2 зелені цибульки
½ чашки обсмажених кешю

Для заправки:

3 ст.л. арахісового масла
1 ст.л. рослинної олії
1 ст.л. соєвого соусу
2 ст.л. рисового оцту
1 ч.л. коричневого цукру
¼ ч.л. гострого червоного перцю
Гаряча вода

Спосіб приготування:

Для початку потрібно приготувати соус. Для цього у мисці змішайте арахісове масло, олію, соєвий соус, рисовий оцет, цукор та червоний перець. Поволі додавайте гарячу воду доки не отримаєте бажану консистенцію.
Для салату капусту потрібно дрібно наташкувати, моркву - почистити і нарізати дрібною соломкою (як на морвку по-корейськи), огірок розрізати навпіл і нарізати тонкими півколами, зелену цибулю - подрібнити, і усе це викласти до салатниці. Потім додайте горішки кеш’ю і полийте заправкою.
Якщо любите гостреньке, то до салату можна додати одну невеличку перчинку чилі.
Ретельно перемішайте і подавайте. Смачного!


Немає коментарів:

Дописати коментар