вівторок, 24 листопада 2015 р.

Суші сандвіч

Особисто я ще ніколи не зустрічала людей, які не люблять суші, але які із задоволенням їх готують. Тим більше, що до ресторанного рівня домашні роли не дотягують, а часу на їх приготування потрібно чимало. Але вихід є! Можна порадувати себе і близьких смачними суші-сандвічами. Насправді ця страва є популярною у Японії і називається там «Onigirazu». Ці сандвічі не лише корисні, а й готуються надзвичайно просто. Більш того, їх можна брати з собою у дорогу, і вони стануть непоганою і більш корисною альтернативою звичайним бутербродам.

Інгредієнти:

Листи норі
Рис для суші
Коричневий цукор і рисовий оцет можна замінити вже готовою заправкою для суші
Усе останнє - на ваш смак. Начинкою може бути шинка і твердий сир, риба, овочі, запечене мясо і будь-що, що знайдеться у вашому холодильнику.

Спосіб приготування:

Рис відварити так, як це вказано на пакуванні, додати цукор і оцет або готову заправку і залишити остигати до такої температури, щоб його можна було брати руками без ризику отримати опіки.
Берете лист норі и кладете його на дошку гладкою стороною донизу, а шершавою - до себе. По центру кладете близько двох столових ложок рису і трішечки приминаєте, але не розкладаєте по всьому листу, як би ви готували роли. На рис викладаєте начинку і бажано, щоб пона покрила увесь рис. На начинку знову кладете близько двох столових ложок рису так, щоб він рівномірно покрив начинку. Потім, берете кутки листа норі і складаєте їх як поштовий конверт, в результаті у вас має вийти такий собі пакуночок. Все! Перегортаєте пакунок місцем складання донизу і перекладаєте на іншу дошку або тарілку. Дайте полежати кілька хвилин, щоб шви стали біль щільними, а лист - м’якшим.

Готові сандвічі можна розрізати навпіл, щоб було зручніше їсти. Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар