Особисто я ще
ніколи не зустрічала людей, які не люблять суші, але які із задоволенням їх готують.
Тим більше, що до ресторанного рівня домашні роли не дотягують, а часу на їх
приготування потрібно чимало. Але вихід є! Можна порадувати себе і близьких
смачними суші-сандвічами. Насправді ця страва є популярною у Японії і
називається там «Onigirazu». Ці сандвічі не лише корисні, а й готуються надзвичайно
просто. Більш того, їх можна брати з собою у дорогу, і вони стануть непоганою і
більш корисною альтернативою звичайним бутербродам.
Інгредієнти:
Листи норі
Рис для суші
Коричневий цукор
і рисовий оцет можна замінити вже готовою заправкою для суші
Усе останнє - на
ваш смак. Начинкою може бути шинка і твердий сир, риба, овочі, запечене м’ясо і будь-що, що знайдеться у вашому холодильнику.
Спосіб приготування:
Рис відварити
так, як це вказано на пакуванні, додати цукор і оцет або готову заправку і
залишити остигати до такої температури, щоб його можна було брати руками без
ризику отримати опіки.
Берете лист норі
и кладете його на дошку гладкою стороною донизу, а шершавою - до себе. По
центру кладете близько двох столових ложок рису і трішечки приминаєте, але не
розкладаєте по всьому листу, як би ви готували роли. На рис викладаєте начинку
і бажано, щоб пона покрила увесь рис. На начинку знову кладете близько двох
столових ложок рису так, щоб він рівномірно покрив начинку. Потім, берете кутки
листа норі і складаєте їх як поштовий конверт, в результаті у вас має вийти
такий собі пакуночок. Все! Перегортаєте пакунок місцем складання донизу і перекладаєте
на іншу дошку або тарілку. Дайте полежати кілька хвилин, щоб шви стали біль
щільними, а лист - м’якшим.
Готові сандвічі
можна розрізати навпіл, щоб було зручніше їсти. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар