середу, 25 листопада 2015 р.

Лазанья з цукіні

Справжня італійська лазанья є надзвичайно смачною, але й не менш калорійною стравою. Окрім того, її приготування потребує деяких навичок, і займає досить багато часу. Я хочу запропонувати вам новий погляд на лазанью, у якій соус бешамель ми замінимо яєчно-сирною сумішшю, а листи тіста - цукіні. В результаті, страва виходить не менш смачною, але не стане таким важким випробуванням для фігури.

Інгредієнти:


Для томатно-мясного соусу

500 г яловичого фаршу
3 зубки часнику
1 банка (400 г) томатів у власному соці
½ ріпчастої цибулі
1 ст.л. оливкової олії
Сіль та перець, сушений базилік та орегано

Для сирно-яєчної суміші

300 г сиру без грудочок або сиркової маси
200 г моцарелли
¼ чашки натертого пармезану
1 велике яйце

Також

3 середніх цукіні

Спосіб приготування:

У великій пательні обсмажте яловичий фарш до коричневого кольору і посолити. Окремо обсмажте на оливковій олії мілко подрібнений часник та цибулю протягом двох хвилин. Перекладіть обсмажений часник та цибулю до м’яса, додайте консервовані томати та спеції. Залиште на маленькому вогні під кришкою на 30-40 хвилин, час від часу помішуючи. Не додавайте води, бо соус має бути густим.
Тим часом, наріжте цукіні слайсами вздовж (краще для цього використовувати ніж для чистки овочів), злегка посоліть та залиште хвилин на 10. Справа в тому, що у цукіні досить багато води, яка виділяється під час приготування. Через 10 хвилин приберіть надлишок води паперовим рушником. На звичайній пательні, або на пательні-гриль, обмажте листки цукіні протягом 1-2 хвилин з кожної сторони і викладіть на паперові рушники, щоб прибрати зайву вологу.
У миску покладіть сир, пармезан та яйце та добре перемішайте. Моцареллу натріть на тертці. Поставте духовку прогріватись до 180С.
У форму для запікання викладіть трошки томатно-мясного соусу, накрите його листками цукіні, а на них - трошки сирної суміші і посипте все моцареллою. Повторюйте шари доки не заповните форму або на скільки вистачить продуктів. Останній шар має бути томатно-м’ясний, який потрібно щедро посипати моцареллою.
Запікайте лазанью в духовці при 180С протягом 45 хвилин накривши форму фольгою, а потім ще 15 хвилин без фольги. Вийміть страву з духовки і дайте постояти у формі 5-10 хвилин.

Готову лазанью можна прикрасити листками свіжого базиліку. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар