суботу, 28 листопада 2015 р.

Азійський огірковий салат

Цей салат стане при нагоді у двох випадках: коли у холодильнику майже немає овочів, окрім огірків, або якщо у вас гарно огірки вродили і ви вже не знаєте що ще з них приготувати. Особисто я люблю цей салат за його універсальність, бо він чудово смакує до будь-якої страви. Окрім того, салат є корисним і дієтичним. Так, наприклад, огірки містять багато клітковини, вітаміни та мікроелементи при тому, що на одну порцію салату припадає лише 33 калорії.

Інгредієнти:


Для салату

500 г огірків
1 маленька червона цибулина
½ солодкого червоного перцю
½ солодкого жовтого перцю
¼ гострого перцю чилі

Для заправки

¼ чашки рисового або винного оцту
1 ч.л. меду
1 ч.л. сезаму
½ ч.л. сезамової олії
½ ч.л. солі

Спосіб приготування:

Огірки потрібно порізати дуже тонкими слайсами. Я для цього використовую шинківницю. Цибулину розрізати навпіл і також тонесенько нашинкувати. Солодкі перці нарізати дрібним кубиком, а гострий перець - якомога дрібніше. Подрібнені овочі викласти у салатницю і посипати сезамом.
У окремий посуд покласти оцет, мед, сезамову олію та сіль і ретельно перемішати.

Перед подачею на стіл салат полити заправкою. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар