Продовжуючи тему
гарнірів я не можу не згадати ще один цікавий варіант: морква запечена з тим’яном або, як ще називають цю духмяну
траву, чебрецем. Я люблю цей гарнір за
те, що він чудово пасує до будь-якої страви, має ніжний смак і є досить
корисним. До речі, як показує практика, навіть якщо ваші діти не дуже полюбляють
овочі, цей гарнір ї неодмінно сподобається через солодкуватий смак моркви.
Інгредієнти:
500 г почищеної моркви
1 ст.л. оливкової
олії
2 ч.л. тим’яну, бажано свіжого
1 зубчик часнику
Сіль та перець
Спосіб приготування:
Розігрійте
духовку до 200С. Велику форму для запікання застеліть папером для випічки.
Почищену моркву
поріжте по діагоналі на шматочки в ½ сантиметри. Викладіть моркву до миски,
додайте оливкову олію, сіль, перець та подрібнені листочки свіжого тим’яну або
сушеної приправи та ретельно перемішайте так, щоб олія вкрила кожен шматочок
моркви, а спеції рівномірно розподілились.
Викладіть
заправлену моркву у форму в один шар. Дуже бажано, щоб шматочки не покривали
один одного. Поставте форму з морквою до духовки і запікайте протягом 15
хвилин. Дістаньте форму, додайте розчавлений часник і ретельно перемішайте, щоб
часник рівномірно розподілився. Поверніть форму до духовки та запікайте ще 5-10
хвилин.
Дістаньте форму з
духовки і дайте страві відпочити протягом 5 хвилин. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар