понеділок, 30 листопада 2015 р.

Морква запечена з тим’яном

Продовжуючи тему гарнірів я не можу не згадати ще один цікавий варіант: морква запечена з тим’яном або, як ще називають цю духмяну траву, чебрецем.  Я люблю цей гарнір за те, що він чудово пасує до будь-якої страви, має ніжний смак і є досить корисним. До речі, як показує практика, навіть якщо ваші діти не дуже полюбляють овочі, цей гарнір ї неодмінно сподобається через солодкуватий смак моркви.

Інгредієнти:

500 г почищеної моркви
1 ст.л. оливкової олії
2 ч.л. тим’яну, бажано свіжого
1 зубчик часнику
Сіль та перець

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 200С. Велику форму для запікання застеліть папером для випічки.
Почищену моркву поріжте по діагоналі на шматочки в ½ сантиметри. Викладіть моркву до миски, додайте оливкову олію, сіль, перець та подрібнені листочки свіжого тим’яну або сушеної приправи та ретельно перемішайте так, щоб олія вкрила кожен шматочок моркви, а спеції рівномірно розподілились.
Викладіть заправлену моркву у форму в один шар. Дуже бажано, щоб шматочки не покривали один одного. Поставте форму з морквою до духовки і запікайте протягом 15 хвилин. Дістаньте форму, додайте розчавлений часник і ретельно перемішайте, щоб часник рівномірно розподілився. Поверніть форму до духовки та запікайте ще 5-10 хвилин.

Дістаньте форму з духовки і дайте страві відпочити протягом 5 хвилин. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар