неділю, 29 листопада 2015 р.

Ананасово-курячий салат

Цей салат цікавий тим, що подавати його можна по-різному, в залежності від вашого настрою. Викладіть його у велику миску і поставте на стіл, коли прийшли гості. Підігрійте на сковорідці тортільї і зробіть ролли, або покладіть кілька ложок салату у «кишеньку» підігрітої піти. Та навіть на звичайний хліб можна викласти ложку цього салату і зробити чудові сандвічі. Ну а те, що він неодмінно сподобається вам та вашим близьким гарантує тонке поєднання смаків і соковитість цієї страви.

Інгредієнти:


Для салату

500 г курячого філе
2 лаврових листка
1 банка ананасів у власному соку
1 банка консервованих мандаринів без цукру або 300 г звичайних
2 стебла селери
1 маленька морква
1 зелена цибулька
¼ чашки мигдальних пелюсток
Сіль та перець

Заправка

½ чашки несолодкого йогурту
1 ст.л. коричневого цукру
1 ч.л. сезаму
1 ч.л. часникового порошку або 1 зубчик часнику
1 ч.л. меленого імбиру

Спосіб приготування:

У невеликій каструлі закипятіть воду, додайте лаврове листя і куряче філе. Готуйте під кришкою протягом 15 хвилин не зменшуючи температури. Дістаньте готову курку та відкладіть доки остигне. Щойно до курки можна буде торкнутися - розділіть її на волокна. Найлегше це робити двома виделками.
У маленькій мисочці змішайте інгредієнти для заправки. Якщо використовуєте часник, замість порошку, гарненько його подрібніть, але вважайте, що у такому випадку заправку краще приготувати завчасно, щоб часник встиг втратити гостроту і віддав свій смак і аромат. Добре перемішайте доки не розчиниться цукор.
Далі готуємо салат: з ананасів злийте сік і подрібніть. Якщо ананаси вже нарізані кубиком, то розріжте кожен шматочок ще навпіл. Якщо мандаринки консервовані - також злийте сік і подрібніть, якщо свіжі - почистіть, особливу увагу приділіть білим прошаркам, і також подрібніть. Селеру і зелену цибулю - наріжте досить тонко, а моркву - натріть на крупній тертці. Готові інгредієнти викладіть до великої миски, додайте заправку і перемішайте.
Перед подачею посипте салат мигдальними пелюстками. Смачного!





Немає коментарів:

Дописати коментар