Цей салат цікавий
тим, що подавати його можна по-різному, в залежності від вашого настрою.
Викладіть його у велику миску і поставте на стіл, коли прийшли гості.
Підігрійте на сковорідці тортільї і зробіть ролли, або покладіть кілька ложок
салату у «кишеньку» підігрітої піти. Та навіть на звичайний хліб можна викласти
ложку цього салату і зробити чудові сандвічі. Ну а те, що він неодмінно
сподобається вам та вашим близьким гарантує тонке поєднання смаків і соковитість
цієї страви.
Інгредієнти:
Для салату
500 г курячого
філе
2 лаврових листка
1 банка ананасів
у власному соку
1 банка
консервованих мандаринів без цукру або 300 г звичайних
2 стебла селери
1 маленька морква
1 зелена цибулька
¼ чашки
мигдальних пелюсток
Сіль та перець
Заправка
½ чашки
несолодкого йогурту
1 ст.л.
коричневого цукру
1 ч.л. сезаму
1 ч.л.
часникового порошку або 1 зубчик часнику
1 ч.л. меленого
імбиру
Спосіб приготування:
У невеликій
каструлі закип’ятіть воду, додайте лаврове листя і куряче
філе. Готуйте під кришкою протягом 15 хвилин не зменшуючи температури.
Дістаньте готову курку та відкладіть доки остигне. Щойно до курки можна буде
торкнутися - розділіть її на волокна. Найлегше це робити двома виделками.
У маленькій
мисочці змішайте інгредієнти для заправки. Якщо використовуєте часник, замість
порошку, гарненько його подрібніть, але вважайте, що у такому випадку заправку
краще приготувати завчасно, щоб часник встиг втратити гостроту і віддав свій смак
і аромат. Добре перемішайте доки не розчиниться цукор.
Далі готуємо
салат: з ананасів злийте сік і подрібніть. Якщо ананаси вже нарізані кубиком,
то розріжте кожен шматочок ще навпіл. Якщо мандаринки консервовані - також
злийте сік і подрібніть, якщо свіжі - почистіть, особливу увагу приділіть білим
прошаркам, і також подрібніть. Селеру і зелену цибулю - наріжте досить тонко, а
моркву - натріть на крупній тертці. Готові інгредієнти викладіть до великої
миски, додайте заправку і перемішайте.
Перед подачею
посипте салат мигдальними пелюстками. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар