У мене є багато
рецептів і дуже хочеться викласти їх усі і відразу, але у мене виникає почуття,
що мій блог стає невпорядкованим. Тому, я прийняла рішення започаткувати тижні,
присвячені тому чи іншому інгредієнту, або події. Так, перед Новим Роком та
Різдвом на вас чекають відповідні тижні зі святковими стравами:) Але почати я
хотіла б іншого...
Риба. Користь
цього продукту ніхто не стане заперечувати, оскільки всім нам з дитинства
відомо, що риба багата на фосфор та йод, які є надзвичайно корисними. Окрім
того, риба - дієтичний продукт і якщо ви не будете зловживати майонезом та
іншими не найкориснішими для здоров’я та фігури додатками, то у кількості рибки
можна себе особливо не обмежувати:)
Але, як і
будь-який інший продукт, рибу потрібно вміти правильно обирати. Звичайно,
інформації на цю тему в інтернеті більш ніж достатньо, але я розкажу як я сама
вибираю рибу. Отже, якщо перед вами риба з головою, то першим, на що потрібно
звертати увагу будуть очі. Вони мають бути ясними, чистими та прозорими. Варто
один раз побачити очки дійсно свіжої риби, щоб зрозуміти про що йдеться.
Обирати рибу по зябрам я не вмію, та й гидую перебирати рибу на базарі чи у
магазині. Якщо перед вами філе заморожене, то зверніть увагу на пакування.
Краще буде, якщо воно щільно «облягає» шматки риби і всередині немає повітря.
Шар льоду також має бути рівномірним. Так, ви можете бути впевнені у тому, що
пакування не втратило цілісності, а рибу не заморожували кілька разів. Якщо
філе свіже, то найкращим орієнтиром буде запах і зовнішній вигляд. Рибка має
бути щільною, а жирок, якщо перед вами лосось, - білим, а не жовтуватим.
І наостанок
маленька порада: якщо у магазині немає хорошої риби, то краще не купуйте
взагалі. Оскільки неякісну рибу не зможе врятувати навіть найкращий рецепт.
Немає коментарів:
Дописати коментар