вівторок, 29 грудня 2015 р.

Алкогольні коктейлі

Оскільки ставлення до алкоголю у всіх різне, було б несправедливо дати вам рецепти лише моктейлів. Звичайно, можна просто купити хорошого алкоголю, але це ж не цікаво:) Тому я хочу запропонувати вам кілька коктейлів, які дуже просто готуються і не потребують особливих пристроїв (шейкерів, ложечок и тому подібне) чи спеціальних інгредієнтів.

Пунш «Сік Джунглів»

Для цитрусового цукру

1 ½ чашки цукру
По 1 ч.л. цедри лимону, лайму, грейпфруту, апельсину
1 ч.л. натертого кореня імбиру
½ ч.л. кориці

Для пуншу

¾ чашки цитрусового цукру
1 чашка соку лайму
1 чашка соку лимону
2 чашки соку апельсину
1 чашка грейпфрутового соку
1 чашка ананасового соку
1 чашка мангового нектару
3 ¾ чашки рому
1 ½ чашки амаретто

Для прикрас

Апельсин, лимон, лайм, грейпфрут, заморожена журавлина

Для приготування цитрусового цукру краще скористатися ступкою та перетерти всі інгредієнти і ній. Якщо ступни немає - викладаєте усі інгредієнти до миски і розтираєте ложкою. Важливо, щоб цедра віддала цукру ефірну олію. Дайте цукру постояти при кімнатній температури 4 години, а потім перекладіть до герметичного контейнеру і поставте до холодильника. До речі, цей цукор чудово смакує до чаю.
Для приготування пуншу покладіть до посуду цуков і наливаючи соки ретельно усе перемішуйте, доки цукор не розчиниться. Потім додайте алкоголь. Газовану воду додавайте безпосередньо перед подачею.
Для того, щоб пунш довго залишався холодним і мав оригинальний вигляд ви можете зробити кільце з льоду. Візміть круглу форму для кексів (та, що з діркою посередині), а якщо такої форми немає - візміть форму для пирогів (не роз’ємну), поставте по центру склянку і налийте до неї води. Фрукти наріжте скибками, викладіть до форми, додайте журавлину, залийте водою та поставте у морозильну камеру. Перед подачею перекладіть льодяне кільце до чаші з пуншем.
Але якщо у вас немає настрою чи саму цим займатись, просто поріжте фрукти і додайте їх до пуншу разом з льодом.

Шампанське з малиною та лимончелло

3 чашки шампанського
1 чашка лимончелло
1 чашка замороженої малини
6 гілочок свіжої м’яти

Змішайте разом шампанське та лимончелло. Розлийте по келихам і додайте до кожного по кілька ягід малини і листочки м’яти.

Журавлинова маргарита

1 ½ соку журавлини
¾ соку лайму
¾ чашки текіли
½ чашки апельсинового лікеру
Лід

Покладіть усі інгредієнти, окрім льоду, до блендеру і ретельно збийте. Подавайте у склянках прикрашених сіллю або цукром, перед подачею додайте лід.

Франція 75

1 ст.л. соку лимону
30 мл горілки
1 ч.л. цукрової пудри
Шампанське
1 коктейльна вишенька
Стрічка з лимонної чи апельсинової цедри

Покладіть сік лимону, горілку та цукрову пудру до блендеру, разом з льодом. Ретельно збийте, налийте в келих для шампанського. Перед подачею долийте шампанське і прикрасьте вишенькою та цедрою.

Гарячий гранатовий пунш

1 літр соку гранату
1 літр фільтрованої води
1 чашка апельсинового соку
Цедра з 1 апельсину
2 палички кориці
8 зірочок анісу
6 горошин духмяного перцю
Шматок кореня імбиру завбільшки з великий палець на руці
1 пляшка червоного сухого вина
½ чашки меду

Для приготування гарячого пуншу вилийте соки, воду та мед до великої каструлі. Ретельно перемішайте, доки мед не розчиниться. Додайте спеції та слайси імбиру. Поставте на мінімальний вогонь і варіть протягом години. До речі, якщо у вас є мультиварка - можете скористатися нею.
Перед подачею додайте вино. Можете прикрасити скибками апельсину.



Немає коментарів:

Дописати коментар