пʼятницю, 11 грудня 2015 р.

Рибні такос

Продовжуємо тему не надто корисної пятниці:) Якщо почали з бургерів, то чому б не закінчити смачними такос, тим більше, що мексиканська кухня ще не встигла стати аж надто частим гостем на нашому столі (як, наприклад, італійська чи японська), а продукти для приготування мексиканських страв вже можна купити у будь-якому супермаркеті. Так що радуємо себе і близьких смачними рибними такос.

Інгредієнти:


Для салату з капусти

4 чашки нашинкованої червоної капусти
1 зелене яблуко (наприклад, сорту Гренні Сміт)
½ ч.л. зернят гірчиці
2 ст.л. яблучного оцту
2 ст.л. оливкової олії
Сіль та перець

Для маринаду

1 лайм, з якого зняти цедру та вичавити сік
2 ст.л. текіли
2 маленьких перчика халапеньйо, які можна замінити чилі
1 маленька червона цибуля
2 ст.л. оливкової олії

Для такос

500 г філе риби, краще білої морської
1 ст.л. рослинної олії
Кукурудзяні або пшеничні тортильї
Гуакомоле (соус з авокадо, соку лайму, подрібненої кінзи, солі та перцю)

Спосіб приготування:

Для капустяного салату нашинковану капусту розім’яти з сіллю так, щоб вона пустила сік. Окремо змішайте натерте на крупній тертці яблуко, зернята гірчиці, оцет та оливкову олію. Добре витисніть капусту та вилийте сік, промийте її водою та ще раз витисніть. Змішайте капусту з заправкою та приправте сіллю та перцем.
Для приготування маринаду з перців витягніть зернята та наріжте перці максимально дрібно, цибулю наріжте півколами, складіть все до миски, додайте останні інгредієнти та ретельно перемішайте.
Рибне філе помийте, просушіть паперовим рушником, та покладіть до маринаду щонайменше на 20 хвилин. Дістаньте рибу та обсмажте на пательні з невеликою кількістю олії по 4 хвилини з кожної сторони. Готову рибу покладіть на тарілку, на на пательню вилийте маринад і готуйте його на сильному вогні протягом 5-7 хвилин. Рідина буде кипіти, але цибуля і перець посмажаться до м’якості. Викладіть обсмажену цибулю на окрему тарілку.
Починаємо збирати такос: підігрійте тортильї на сковорідці, змастіть їх невеликою кількістю гуакомоле, покладіть по шматочку рибки і по кілька ложок обсмаженої цибулі і капустяного салату.

За бажанням, можете ще злегка збризнути соком лайму. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар