Соковиті курячі стегенця з хрусткою скоринкою та
найніжніший кремовий соус з тонким ароматом лимону та трав. Що може бути краще
для початку тижня? Лише те, що готується ця страва надзвичайно просто і не
потребує додаткових зусиль, а усе необхідне ви зможете легко купити по дорозі
додому у будь-якому супермаркеті.
Інгредієнти:
8 курячих
стегенець з кісточкою та шкіркою
1 ст.л. солодкої
паприки
Сіль та перець
3 ст.л.
вершкового масла
3 зубки часнику
1 чашка курячого
бульйону
½ чашки вершків
¼ чашки тертого
пармезану
Сік 1 лимону
1 ч.л. сушеного
тим’яну
2 чашки шпинату
Спосіб приготування:
Розігрійте
духовку до 200С. Стегенця помийте, обсушіть паперовим рушником, посоліть та
поперчіть за смаком і посипте солодкою паприкою.
Розтопіть 2 ст.л.
вершкового масла у жаростійкій формі (такій, що можна потім поставити до
духовки) на середньому вогні. Викладіть курку шкіркою донизу, і обсмажуйте до
золотавої скоринки, близько 2-3 хвилин з кожної сторони. Викладіть курку на
паперовий рушник, щоб відділити зайвий жир.
У тій самій формі
розтопіть 1 ст.л. вершкового масла, додайте подрібнений часник і готуйте
протягом 1-2 хвилин. Влийте курячий бульйон, вершки, лимонний сік, додайте
пармезан та тим’ян. Дайте закипіти і зменште вогонь до
мінімального. Додайте порізаний шпинат і готуйте доки соус злегка не загусне,
протягом 3-5 хвилин.
Поверніть курячі
стегенця до форми, поставте до духовки та готуйте протягом 25-30 хвилин до
повної готовності.
Подавайте зі
шматочком лимону і свіжим салатом. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар