понеділок, 14 грудня 2015 р.

Курка з лимонним маслом

Соковиті курячі стегенця з хрусткою скоринкою та найніжніший кремовий соус з тонким ароматом лимону та трав. Що може бути краще для початку тижня? Лише те, що готується ця страва надзвичайно просто і не потребує додаткових зусиль, а усе необхідне ви зможете легко купити по дорозі додому у будь-якому супермаркеті.

Інгредієнти:

8 курячих стегенець з кісточкою та шкіркою
1 ст.л. солодкої паприки
Сіль та перець
3 ст.л. вершкового масла
3 зубки часнику
1 чашка курячого бульйону
½ чашки вершків
¼ чашки тертого пармезану
Сік 1 лимону
1 ч.л. сушеного тим’яну
2 чашки шпинату

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 200С. Стегенця помийте, обсушіть паперовим рушником, посоліть та поперчіть за смаком і посипте солодкою паприкою.
Розтопіть 2 ст.л. вершкового масла у жаростійкій формі (такій, що можна потім поставити до духовки) на середньому вогні. Викладіть курку шкіркою донизу, і обсмажуйте до золотавої скоринки, близько 2-3 хвилин з кожної сторони. Викладіть курку на паперовий рушник, щоб відділити зайвий жир.
У тій самій формі розтопіть 1 ст.л. вершкового масла, додайте подрібнений часник і готуйте протягом 1-2 хвилин. Влийте курячий бульйон, вершки, лимонний сік, додайте пармезан та тимян. Дайте закипіти і зменште вогонь до мінімального. Додайте порізаний шпинат і готуйте доки соус злегка не загусне, протягом 3-5 хвилин.
Поверніть курячі стегенця до форми, поставте до духовки та готуйте протягом 25-30 хвилин до повної готовності.

Подавайте зі шматочком лимону і свіжим салатом. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар