вівторок, 22 грудня 2015 р.

Закусочні рулети з цукіні

Ми звикли їсти цукіні після термічної обробки: обсмаженими, тушеними, чи навіть вареними у супі. Але цей овоч чудово смакує і у сирому вигляді і на смак нагадує огірок, але, на відміну від огірка, не виділяє так багато вологи і тому краще підходить для приготування різноманітних рулетів. Ну а паста з горіхів кеш’ю, в поєднанні з овочами, додає страві дуже цікаву ноту.

Інгредієнти:

½ необсмажених кеш’ю, замочених на ніч у воді
1 ст.л. рисового оцту
3-4 цукіні
2 морквини
1 огірок
4 середні редиски
1 авокадо
1 пучок кінзи

Спосіб приготування:

Злийте воду з кеш’ю і перекладіть горіхи до комбайну. Подрібніть кеш’ю до стану пасти, і потрошку додавайте рисовий оцет. Вважайте, щоб паста не вийшла занадто кислою. Якщо паста виходить занадто сухою - додайте трошки води.
Цукіні обріжте з обох країв і, за допомогою ножа для чищення овочів, наріжте їх на довгі тонкі стрічки. На один край цукіні викладіть чайну ложку пасти з кеш’ю.
Підготуйте овочі: моркву та огірок наріжте довгими, але тонкими брусочками, а редис - майже прозорими слайсами. Кінзу розділіть на окремі гілочки, а авокадо - як на суші-ролли. Власе, набір овочів може бути й іншим, залежить від вашого смаку на вмісту холодильнику:)
На горіхову пасту покладіть трошки овочів так, щоб з однієї сторони вони були на одному рівні з цукіні, а з іншої - трошки виступали. Сформуйте рулети з цукіні.
Закріпити рулети можна зубочистками або шпажками. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар