середу, 16 грудня 2015 р.

Курячі стегенця зі шпинатом та вишнями

Пам’ятаєте мультик про моряка Папая? Того, що обожнював шпинат та рятував істеричну панянку? Ну от якщо хочете відчути себе Папаєм, то цей рецепт саме для вас. Особисто я люблю його за вишні, а не за шпинат. Бо шпинат я їм виключно через його користь, а не за надзвичайні смакові якості. Але ж треба якось виправдатись перед вами за попередній рецепт?:) 

Інгредієнти:

4 курячих стегенця зі шкіркою та кісточкою
Сіль та перець
1 чашка зернят кукурудзи (можна замороженої)
1 велика червона цибулина
1 чашка вишень (можна заморожених)
4 чашки шпинату (приблизно 400 г)

Спосіб приготування:

Велику пательню поставте на сильний вогонь та дайте гарно розігрітись. Не наливаючи олії чи масла обсмажте на ній курячі стегенця з обох боків, по 4 хвилини з кожного боку. Не забувайте курку перевертати і вважайте, щоб вона не пригоріла. Дістаньте стегенця та викладіть на паперові рушники.
Зменште вогонь до середнього і на тій самій сковорідці злегка обсмажте зернята кукурудзи, протягом 1-2 хвилин. Додайте нарізану півкільцями цибулю, приправте сіллю та перцем і обсмажуйте ще 3 хвилини, доки цибуля не стане м’якою. Додайте розрізані навпіл вишні (звичайно без кісточок), дайте хвилину на те, щоб вони пустили сік і викладіть шпинат. Готуйте поки шпинат не почне в’янути.
Відсуньте шпинатну суіш на іншу сторону пательні та поверніть курку і обсмажуйте до готовності ще 8-10 хвилин. Не забудьте перевірити готовність курки ножем біля кісточки - м’ясо має бути білим, а не рожевим.

Викладіть на тарілки шпинатну суміш, а на неї - курку. Смачного!


Немає коментарів:

Дописати коментар