Пам’ятаєте
мультик про моряка Папая? Того, що обожнював шпинат та рятував істеричну панянку?
Ну от якщо хочете відчути себе Папаєм, то цей рецепт саме для вас. Особисто я
люблю його за вишні, а не за шпинат. Бо шпинат я їм виключно через його
користь, а не за надзвичайні смакові якості. Але ж треба якось виправдатись
перед вами за попередній рецепт?:)
Інгредієнти:
4 курячих
стегенця зі шкіркою та кісточкою
Сіль та перець
1 чашка зернят
кукурудзи (можна замороженої)
1 велика червона
цибулина
1 чашка вишень (можна
заморожених)
4 чашки шпинату
(приблизно 400 г)
Спосіб приготування:
Велику пательню
поставте на сильний вогонь та дайте гарно розігрітись. Не наливаючи олії чи
масла обсмажте на ній курячі стегенця з обох боків, по 4 хвилини з кожного
боку. Не забувайте курку перевертати і вважайте, щоб вона не пригоріла.
Дістаньте стегенця та викладіть на паперові рушники.
Зменште вогонь до
середнього і на тій самій сковорідці злегка обсмажте зернята кукурудзи, протягом
1-2 хвилин. Додайте нарізану півкільцями цибулю, приправте сіллю та перцем і
обсмажуйте ще 3 хвилини, доки цибуля не стане м’якою. Додайте розрізані навпіл
вишні (звичайно без кісточок), дайте хвилину на те, щоб вони пустили сік і
викладіть шпинат. Готуйте поки шпинат не почне в’янути.
Відсуньте
шпинатну суіш на іншу сторону пательні та поверніть курку і обсмажуйте до
готовності ще 8-10 хвилин. Не забудьте перевірити готовність курки ножем біля
кісточки - м’ясо має бути білим, а не рожевим.
Викладіть на
тарілки шпинатну суміш, а на неї - курку. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар