понеділок, 7 грудня 2015 р.

Тріска у Середземноморському стилі

Тріска не є найпоширенішою рибою у нас, тому для цього рецепту ви можете взяти іншу рибу, але обов’язково морську і з білим м’ясом. Це може бути хек, сайда, пікша... Останнє у рецепті міняти не варто, щоб не вийшло як у тому анекдоті про салат з креветками. Хоча, нічого такого, щоб не можна було б знайти у супермаркеті, у цьому рецепті немає.

Інгредієнти:

1 кг філе тріски
¾ чашки білого сухого вина (наприклад, Совіньйон Блан)
½ чашки оливок білих та чорних
Цедра з 1 лимона
1 ст.л. оливкової олії
¼ ч.л. гострого перцю
¼ чашки подрібненої петрушки
Сіль та перець

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 200С.
Покладіть філе риби у форму для запікання або жаростійку сковорідку з високими бортиками. Залийте рибу вином так, щоб воно покрило її до половини (можливо, вам знадобиться більше вина). Оливки розріжте навпіл, цедру зніміть не терткою, а ножем для чищення овочів і викладіть довкола риби. Посипте рибу спеціями та злегка збризніть олією.
Запікайте до повної готовності риби, близько 20 хвилин. Це легко перевірити за допомогою виделки: якщо шали риби легко відділяються виделкою, то вона готова.
Перед подачею посипте рибу петрушкою і подавайте з оливками та винним соусом. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар