вівторок, 22 грудня 2015 р.

Тріо брускетт

Не секрет, що перед святами часом буває досить складно знайти свіжий хліб. Або ви купили кілька батонів заздалегідь, а вони взяли й зачерствіли. Звичайно, смачних бутербродів на такому хлібі ви вже не зробите, а от брускетти вийдуть чудові. У цьому рецепті я хочу запропонувати вам одразу три різних варіанти брускетт і ви можете обрати той, що вам до смаку.

База для всіх брускетт однакова: берете злегка зачерствілий батон. Розігріваєте пательню-гриль, викладаєте на неї хліб і обсмажуєте до золотавої скоринки. Тостер або навіть духовка також підійдуть, але ось ці смужечки від грилю дуже гарно виглядають. Обсмажений хліб злегка натріть зубком часнику. Все:)

Лимон та біла квасоля

1 банка білої квасолі
Цедра половини лимону
1 ½ ст.л. лимонного соку
1 ст.л. подрібненої петрушки
Сіль та перець
З квасолі злийте рідину, покладіть її до миски і розімніть виделкою. Робіть це не надто ретельно, нам не потрібно щоб утворилося пюре. У пасті має відчуватись текстура. Скуштуйте та додайте сіль та перець.
До квасолі на найдрібнішій тертці натріть цедру половини лимону та додайте лимонний сік. Додайте також подрібнену петрушку і ретельно перемішайте.
Готову пасту покладіть на хліб і легесенько збризніть оливковою олією.

Селера та лайм

6 великих стебла селери
1 зубок часнику
4 ст.л. оливкової олії
1 ст.л. соку лайму
Сіль та перець
Усі стебла, крім половини одного, покладіть до комбайну. Також до комбайну покладіть часник, оливкову олію, сік ламу та подрібніть до консистенції пюре. Скуштуйте та додайте сіль та перець за смаком.
Половину стебла наріжте дрібним кубиком та додайте до решти пюре. Ретельно перемішайте.
Готове пюре покладіть на хліб і легесенько збризніть оливковою олією.

Помідори та базилік

3 помідори
½ чашки листя базиліку
2 ст.л. оливкової олії
Сіль та перець
З помідорів зніміть шкірку. Для цього в одну миску налийте крутий окріп, а у іншу - воду з льодом. На помідорах зробіть надріз (по самій шкірці) навхрест і опустіть їх на одну хвилину до окропу, а потім одразу ж до холодної води. Шкірка злізе дуже легко.
Помідори наріжте дрібним кубиком, а базилік подрібніть. Приправте сіллю та перцем і перемішайте.
Викладіть помідори з базиліком на хліб і легесенько збризніть оливковою олією.



Немає коментарів:

Дописати коментар