середу, 9 грудня 2015 р.

Рибка у кокосовій паніровці з гранатовою сальсою

Якщо вам хочеться чогось абсолютно незвичного, то цей рецепт саме те, що вам потрібно. Замість звичайних сухарів - кокос, замість соусу - сальса, і не традиційна томатна, а гранатова. Ну а про смак цієї страви навіть писати нічого не буду, тому що описати цю неймовірну смакоту не вистачить жодних слів. Отже, якщо ви хотіли б здивувати своїх домашніх або гостей - сміливо готуйте рибку у кокосовій паніровці.

Інгредієнти:


Для рибки 

4 філе тилапії
1 лимон
2 ст.л. оливкової олії
1/3 чашки несолодкої кокосової стружки
Сіль та перець

Для сальси

1 помідор
½ червоної цибулини
½ чашки зернят гранату
¼ подрібненої кінзи
Сік з половини лайму та апельсину
Сіль

Спосіб приготування:

Обсмажте кокосову стружку на маленькому вогні без додавання масла чи олії протягом 4-5 хвилин, доки вона не стане золотистою. Звичайно, стружку потрібно брати не забарвлену. Під час смаження постійно помішуйте, щоб стружка обсмажилась рівномірно.
Тилапію помийте, обсушіть паперовим рушником, приправте сіллю та перцем, та полийте соком з половини лимону. На великій пательні розігрійте олію на середньому вогні, викладіть філе та готуйте протягом 4-5 хвилин. Обережно переверніть шматки риби на іншу сторону і одразу ж покрийте обсмаженою кокосовою стружкою. Доки риба готується кокос «пристане» до філе.
Для приготування сальси помідор та цибулю дрібно наріжте, викладіть до миски. Додайте зернята гранату, сік з половини лайму та апельсину, кінзу та сіль. Ретельно перемішайте.
Готову рибку викладіть на тарілкою кокосовим паніруванням догори, та покладіть зверху кілька ложок гранатової сальси. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар