пʼятницю, 4 грудня 2015 р.

Суперовочевий смажений рис

Що може буди кориснішим, ніж коричневий рис з овочами? Звичайно, ви можете взяти і білий рис і інший набір овочів, але вважайте, щоб не вийшло як у тому анекдоті «...авокадо ми замінили картоплею, а креветки - салом, але ваш салат з авокадо і креветок нам дуже подобався». А якщо серйозно, то цей рецепт я люблю за те, що такий рис можна приготувати на кілька днів. Від розігрівання він не втрачає своїх смакових якостей, на відміну від звичайного рису. Отже, якщо кілька днів вам буде не до готування, то суперовочевий рис стане при нагоді.

Інгредієнти:

3 чашки вареного коричневого рису
2 ст.л. олії
1 велика морквина
1 велика ріпчата цибулина
4 зубки часнику
1 ст.л. натертого кореня імбиру
1 ½ чашки суцвіть броколі
1 солодкий червоний перець
4 яйця
¾ чашки розмороженого зеленого горошку
¾ чашки розмороженої солодкої кукурудзи
3-4 ст.л. соєвого соусу

Спосіб приготування:

Підготуйте овочі: моркву - почистіть та наріжте дрібним кубиком, так само зробіть з цибулею та перцем. За приклад можна взяти горошок або кукурудзу - бажано, щоб усі овочі були приблизно одного розміру. Часник - подрібніть.
Розігрійте олію у великій глибокій пательні (або у воку) на середньому вогні. Викладіть туди моркву, цибулю, часник та імбир і обсмажуйте протягом 3 хвилин. Додайте суцвіття броколі та перець і готуйте овочі доки не стануть мякими - близько 3-4 хвилин. Лопаткою відсуньте овочі на один край пательні, додайте яйця, перемішайте і продовжуйте смажити, помішуючи, до готовності яєць
Рис потрібний вже відварений. До речі, для цього рецепту я, коли варю рис, даю трошки менше води, ніж вказано у рецепті на пакуванні, оскільки в такому випадку рис виходить не вологим, а розчипчастим і краще вбирає смак овочів та соєвого соусу. Отже, додайте рис, горох, кукурудзу та соєвий соус, перемішайте і готуйте ще 5-10 хвилин.

Перед подачею можете злегка притрусити зернятами сезаму. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар