Ну так, смажену рибу важко назвати найкориснішою стравою, але за її винятковий смак їй можна простити майже все. Тим більше, що це не просто смажена риба, а доповнена гірчично-каперсовим соусом, який чудово відтіняє і збагачує смак риби. На додачу до рецепту риби і соусу я дам рецепт свого улюбленого зеленого салату, бо його я вже згадувала в одному з рецептів. Цей салат чудово пасує до страв з багатим, насиченим смаком, тому що не перетягує увагу на себе, але і без овочів на столі мені якось сумно.
Інгредієнти:
Для риби
2 ст.л. діжонської гірчиці (та, що з цілими зернятами)
1 ст.л. каперсів без маринаду
2 ст.л. + 1 ч.л. оливкової олії
1 столова ложка свіжого подрібненого естрагону (тархуну)
4-6 шматочків філе будь-якої білої морської риби (тріска, сібас, і т.д.)
Сіль та перець
Для салату
1 головка салату айсберг
1 великий огірок
½ червоної солодкої цибулі
2 ст.л. оливкової олії
2 ст.л. соку лимона
Спосіб приготування:
Для соусу у місці змішайте гірчицю, подрібнені каперси, естрагон, 2 ст.л. оливкової олії та 2 ст.л. води. Якщо хочете соус більш рідкої консистенції або якщо гірчиця надто густа - додайте ще трошки води.
На пательні на сильному вогні розігрійте 1 ч.л. оливкової олії. Філе ретельно обсушіть паперовим рушником, приправте сіллю та перцем з обох боків і обсмажуйте на гарячій пательні без кришки по 4-7 хвилин з кожної стороні до повної готовності.
Для салату до великої миски пошинкуйте салат, наріжте тонкими слайсами огірок, додайте лимонний сік та 2 ст.л. оливкової олії. Додайте сіль та перець за смаком та ретельно перемішайте.
Перед подачею полийте рибку соусом, та подавайте з салатом. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар