вівторок, 1 грудня 2015 р.

Яблучні троянди

Цей десерт сподобається тим, хто полюбляє яблучні пироги. Власне, по своїй суті, ці тістечка є просто більш цікавою версією класичного пирога, але містять менше тіста, а їх вигляд неодмінно здивує ваших гостей. Я вказую інгредієнти на шість троянд, але ви можете приготувати і більше, просто пропорційно збільшіть кількість продуктів.

Інгредієнти:

1 упаковка готового листкового тіста
2 середніх червоних яблука (можна і іншого кольору, але червоні виглядають найкраще)
Сік з половини лимона
1 ст.л. борошна
3 ст.л. абрикосового джему, або будь-якого іншого, на ваш смак
½ ч.л. кориці
Цукрова пудра для декору

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 190С. Розморозьте тісто, розгорніть і рочкачайте його максимально тонко на присипаному борошном столі.
Яблука розріжте навпіл, обережно вийміть зернята, та поріжте тонко, як папір. Шкірку не знімайте, адже саме вона надасть кольору нашим майбутнім трояндам. Доки ріжете яблука, складайте їх до миски з водою і лимонним соком, щоб вони не потемніли. Поставте миску з яблуками, водою та лимонним соком до микрохвильовки на 3 хвилини, щоб яблука трошки розм’якшились. Замість микрохвильовки можна нагріти їх на водяній бані або у духовці. Вважайте, щоб яблука не перетворились на пюре.
У окремій мисці змішайте 3 ст.л. абрикосового джему і 2 ст.л. води, поставте до мікрохвильовки на 1 хвилину, щоб суміш було легше наносити на тісто.
Розріжте тісто на довгі стрічки шириною у 5 сантиметрів кожна. Змастіть їх розведеним джемом з однієї сторони. Зцідіть яблука і викладіть їх вздовж стрічок так, щоб нижня половина була на стрічці, а верхня - ні. Присипте корицею і накрийте нижньою половиною тіста так, щоб верхня частина яблук залишилась ненакритою.
Обережно починайте скручувати рулети злегка притискаючи. У вас мають вийти рулети в яких нижня частина складається з тіста, а верхня - з яблук. Викладіть рулети тістом донизу у силіконову форму для випікання кексів.
Випікайте у розігрітій духовці протягом 40-45 хвилин. Якщо яблука вже приготувались, а тісто всередині ще сирувате - переставте на нижчий рівень духовки. Готові яблучні троянди дістаньте з духовки, дайте повністю охолонути.
Перед подачею - присипте цукровою пудрою. Смачного!





Немає коментарів:

Дописати коментар