Може це й не
надто дитячий рецепт, але однозначно смачна страва:) Тому однозначно рекомендую
ці пальчики у якості снеку для старших діток або для дорослих. Повірте, навіть
ті, хто не любить броколі, їдять цю страву із задоволенням, що робить їх
ідеальним варіантом для вечірки.
Інгредієнти:
2 чашки або 350 г
броколі (можна замороженої)
1 велике яйце
½ чашки
подрібненої ріпчастої цибулі
1/3 чашки
натертого сиру чеддер
По 1/3 чашки
панірувальних сухарів: одні чисті, а другі зі спеціями
2 ст.л.
подрібненої петрушки або кінзи
Сіль та перець
Спосіб приготування:
Розігрійте
духовку до 200С. Застеліть деко пергаментним папером або фольгою та злегка
змастіть оливковою або соняшниковою олією.
Якщо у вас
заморожена броколі - розморозьте. У великій каструлі скип’ятіть воду і окремо підготуйте миску з холодною водою. Занурте броколі у
киплячу воду на 1 хвилину і одразу ж перекладіть у холодну воду, щоб зупинити
процес приготування. Перекиньте на дуршлаг і дайте воді стекти.
Подрібніть
броколі та змішайте з яйцем, цибулею, сиром, сухарями та спеціями. Візьміть
близько 1,5 ст.л. суміші у руки і злегка притискаючи сформуйте кульки або
кубики, або надайте ту форму, яка вам до вподоби:) Викладайте пальчики на деко.
Запікайте
пальчики з броколі протягом 20-25 хвилин, доки не стануть золотавими та
хрумкими. Не забудьте перегорнути їх на іншу сторону через 10-12,5 хвилин від
початку запікання. Смачного!
добрий день. А чи можна замінити чеддер іншим сиром? Бо малий брокколі любить, а ось сир ість не весь. Чеддер взагалі не переносить
ВідповістиВидалитиможна на будь-який інший жирний та легкоплавкий коров'ячий сир. Мій племінник, наприклад, полюбляє "Сметанковий", також непогано виходить:)
Видалити