суботу, 2 квітня 2016 р.

Запечені пальчики з броколі

Може це й не надто дитячий рецепт, але однозначно смачна страва:) Тому однозначно рекомендую ці пальчики у якості снеку для старших діток або для дорослих. Повірте, навіть ті, хто не любить броколі, їдять цю страву із задоволенням, що робить їх ідеальним варіантом для вечірки.

Інгредієнти:

2 чашки або 350 г броколі (можна замороженої)
1 велике яйце
½ чашки подрібненої ріпчастої цибулі
1/3 чашки натертого сиру чеддер
По 1/3 чашки панірувальних сухарів: одні чисті, а другі зі спеціями
2 ст.л. подрібненої петрушки або кінзи
Сіль та перець

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 200С. Застеліть деко пергаментним папером або фольгою та злегка змастіть оливковою або соняшниковою олією.
Якщо у вас заморожена броколі - розморозьте. У великій каструлі скипятіть воду і окремо підготуйте миску з холодною водою. Занурте броколі у киплячу воду на 1 хвилину і одразу ж перекладіть у холодну воду, щоб зупинити процес приготування. Перекиньте на дуршлаг і дайте воді стекти.
Подрібніть броколі та змішайте з яйцем, цибулею, сиром, сухарями та спеціями. Візьміть близько 1,5 ст.л. суміші у руки і злегка притискаючи сформуйте кульки або кубики, або надайте ту форму, яка вам до вподоби:) Викладайте пальчики на деко.

Запікайте пальчики з броколі протягом 20-25 хвилин, доки не стануть золотавими та хрумкими. Не забудьте перегорнути їх на іншу сторону через 10-12,5 хвилин від початку запікання. Смачного!



2 коментарі:

  1. добрий день. А чи можна замінити чеддер іншим сиром? Бо малий брокколі любить, а ось сир ість не весь. Чеддер взагалі не переносить

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. можна на будь-який інший жирний та легкоплавкий коров'ячий сир. Мій племінник, наприклад, полюбляє "Сметанковий", також непогано виходить:)

      Видалити