пʼятницю, 1 квітня 2016 р.

Гарбузово-вівсяне печиво

Це печиво більше підійде старшим діткам, тому що воно містить цукор, але якщо у вас сталеві нерви і ви вмієте обмежувати свою дитину у солодкому, то і меншим воно також підійде. Особисто мені цей рецепт подобається також тим, що він містить багато ароматних спецій і під час приготування наповнює помешкання приємним ароматом. Отже, якщо вам до смаку імбирне печиво, то і цей варіант гарбузово-вівсяного вам обов’язково сподобається.

Інгредієнти:

1 ½ чашки борошна
½ ч.л. пекарського порошку
¼ ч.л. соди
½ ч.л. солі
1 ст.л. кориці
¼ ч.л. мускатного горіха
1 ¼ чашки вівсяних пластівців
1 чашка вершкового масла
¾ чашки коричневого цукру
½ чашки звичайного цукру
1 яйце
1 ч.л. ванільного екстракту
½ чашки гарбузового пюре (можна купити у відділі дитячого харчування)
1 чашка родзинок (опціонально)

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 190С. Застеліть деко листком пергаментного паперу.
У великій мисці змішайте борошно, пекарський порошок, соду та сіль. У окремій мисці змішайте вівсянку, корицю, мускатний горіх, родзинки (якщо додаєте). У третій мисці збийте міксером масло з цукром, додайте яйце, ванільний екстракт та гарбузове пюре і ще раз збийте. Тепер до масляної суміші додайте борошняну, перемішайте і обережно, постійно помішуючи, додайте вівсяну суміш. Старайтесь не «забити» тісто.
За допомогою столової ложки сформуйте кульки та викладіть їх на застелене пергаментом деко. Запікайте у розігрітій духовці протягом 15-18 хвилин, зважайте на те, що центр печива має залишатись м’яким. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар