четвер, 31 березня 2016 р.

Курячі нагетси

Хто не любить нагетси? Звичайно, рецептів цієї страви є безліч і навіть я колись вже один публікувала, але цей тиждень присвячений дітям і я просто не могла обійти увагою цю страву, яку мій племінник просто обожнює. Єдиний нюанс полягає в тому, що для дітей я пропоную шматочки курки у панірування запікати у духовці, а не смажити у фритюрі. Повірте, вийде не гірше:)

Інгредієнти:

200 г курячого філе, без шкіри та кісточок
100 мл молока + 1 ст.л.
1 зубок часнику, розчавити
1 ч.л. листків тим’яну
1 ст.л. лимонного соку
45 г рисових чипсів
15 г сиру чеддер, натерти
1 ст.л. натертого пармезану
1 яйце
4 ст.л. борошна
2 ст.л. соняшникової олії
Сіль та перець

Спосіб приготування:

Розріжте куряче філе на кубики зі стороною в 1,5 см та перекладіть до миски. Окремо змішайте молоко, часник, тим’ян, сік лимону, сіль та перець. Попереджаючи можливі запитання скажу, що я знаю, що від лимону молоко згортається. Але це нормально. Власне ми готуємо щось на кшталт йогурту. Вилийте суміш до курки та перемішайте. Накрийте кришкою або плівкою та залиште маринуватись протягом 4 годин, а краще на всю ніч.
Рисові чипси подрібніть за допомогою комбайну або просто товкачем. Має вийти не борошно, а щось схоже на панірувальні сухарі, додайте натерті сири та пересипте суміш до тарілки. У окремій тарілці змішайте борошно та ще трішки солі та перцю. У окремій мисці збийте яйце з 1 ст.л. молока.
Дістаньте шматочки курки з маринаду та струсіть рештки. Занурюйте шматочки по черзі у борошно, яйце та рисово-сирне панірування і викладайте на застелене пергаментом та змащене олією деко.
Запікайте нагетси у розігрітій до 200С духовці протягом 15 хвилин, по 7,5 хвилин з кожної сторони. Подавайте з улюбленим соусом. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар