понеділок, 4 квітня 2016 р.

Шоколадний крем

Цей ніжний шоколадний крем не лише може стати одним з ваших найулюбленіших десертів, але й прийде на допомогу напередодні будь-якого свята, оскільки готову суміш можна зберігати у холодильнику протягом трьох днів. Таким чином, можете приготувати його заздалегідь і жоден з гостей не здогадається, що ви не закінчили його приготування безпосередньо перед їх візитом:)

Інгредієнти:

На 8 порцій
300 г чорного шоколаду, ретельно подрібнити
5 жовтків
5 ст.л. цукру
¼ ч.л. солі
1 ½ чашки вершків
¾ чашки жирного молока
1 ст.л. води
½ ч.л. розчинної кави
1 ст.л. ванільного екстракту

Спосіб приготування:

Покладіть покришений шоколад (до речі, можете використовувати шоколадні дропси) у середню миску і підготуйте сито.
У невеличкій каструлі збийте жовтки, цукор та сіль. Додайте вершки та молоко і ще раз перемішайте. Поставте каструлю на помірний вогонь і готуйте, помішуючи, доки крем не набуде шовкової текстури і не почне ставати густішим (близько 8-12 хвилин). Зважайте на те, що суміш ні в якому разі не має закипіти. Одразу ж перелийте суміш через сито на шоколад. Залиште на 5 хвилин щоб шоколад розтопився і обережно перемішайте.
У маленькій мисці змішайте воду та каву, додайте суміш та ванільний екстракт до шоколадного крему і ще раз перемішайте.
Розлийте крем у креманки. Обережно постукайте креманками об стіл, щоб вийшли всі бульбашки повітря. Дайте крему охолонути до кімнатної температури, накрийте плівкою або кришками і поставте у холодильник щонайменше на 4 години.
Перед подачею дістаньте креманки з холодиника і дайте постояти 30 хвилин. Можете прикрасити крем збитими вершками. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар