пʼятницю, 1 квітня 2016 р.

Запечені рибні пальчики

Відверто кажучи, я вже й не згадаю коли я купувала у магазині заморожені рибні палички, але дуже добре пам’ятаю як я їх обожнювала, коли була мала і вони тільки-тільки почали з’являтися у наших магазинах. Зараз вибір цих напівфабрикатів великий і купити їх не проблема, але все ж таки краще приготувати вдома. До речі, для малечі можете зробити палички меншими, у формі нагетсів.

Інгредієнти:

400 г філе риби без шкірки та кісточок (краще обирати білу морську рибу, таку як морський язик, тилапія и так далі)
5 ст.л. борошна
1 яйце, злегка збити
20 г чистих панірувальних сухарів
20 г панірувальних сухарів зі спеціями (можете додати самостійно або купити вже готові)
20 г натертого пармезану
1 ч.л. часникового порошку
¼ ч.л. паприки
Сіль та перець

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 200С. Застеліть деко пергаментом та злегка змастіть оливковою або соняшниковою олією.
Філе помийте, ретельно обсушіть паперовим рушником та розріжте на шматки товщиною в 1,5 см і шириною у 2 см, довжину можете змінювати на ваш смак. Приправте рибу сіллю та перцем.
Підготуйте 3 миски: у першу насипте борошно, у другій злегка збийте яйце, а у третю насипте сухарі, натертий пармезан, паприку, часниковий порошок і перемішайте.
Шматочки риби по черзі занурюйте спочатку у борошно, потім - у яйце, і врешті у сухарі. Запаніровані шматки риби викладіть на деко. Запікайте рибні палички протягом 8-10 хвилин, доки шматочки не набудуть приємного золотавого кольору. Не забудьте перегорнути на іншу сторону через 4-5 хвилин від початку запікання.
Готові рибні палички подавайте зі своїм улюбленим соусом. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар