Інгредієнти:
Для коржа
¾ чашки мелених вершкових крекерів2 ст.л. цукру
3 ст.л. розтопленого вершкового масла
Для мусу
2 ½ ст.л. свіжого лимонного соку1 ½ ст.л. води
1 ½ ч.л. чистого желатину
1 ½ чашки вершків
1 чашка цукрової пудри
Кілька крапель жовтого барвника
340 г крем-сиру
280 г баночка лимонного курду
Для прикрашання
Солодкі збиті вершки, мармелад у формі лимонних шматочків, ягоди та листочки м’ятиСпосіб приготування:
У мисці змішайте покришений крекер та цукор. Налийте масло та перемішуйте, доки крекер не вбере у себе вологу. Готове тісто розподіліть між 8-10 креманками і злегка надавіть, щоб утворився рівномірний шар. Поставте у холодильник.У іншу миску вилийте лимонний сік та воду, додайте желатин та відставте на 5 хвилин. Тим часом збийте вершки до м’яких піків. Додайте 1/3 чашки цукрової пудри та барвник і ще раз збийте. У ще одній мисці (так, посуду знадобиться багато:)) збийте крем-сир, доки він не стане ніжним та пухким, додайте лимонний курд та 2/3 чашки цукрової пудри.
Підігрійте суміш з желатином у мікрохвильовці протягом 20-30 секунд, перемішайте, щоб желатин повністю розчинився, і дайте трохи охолонути. Збиваючи сирну суміш обережно влийте желатин і продовжуйте збивати, доки все рівномірно не перемішається. Обережно додайте збиті вершки у 3 заходи, обережно перемішуючи, намагаючись зберегти максимум повітря. Розкладіть суміш по креманкам, накрийте плівкою та поставте у холодильник, мінімум на 2 години.
Перед подачею можете прикрасити збитими вершками, ягодами, мармеладом і таке інше. Смачного
Немає коментарів:
Дописати коментар