пʼятницю, 29 квітня 2016 р.

Лимонний мус

Звичайно, Пасха - це не лише м’ясо та ковбаси, а ще й десерти. Але не всі люблять паски, і тому я пропоную доповнити святкове меню ще кількома солодкими стравами. Останнім часом я маю слабкість до мусів:) Цей лимонний мус просто чудово пасуватиме до святкового столу, а своїм смаком лише підкреслить решту страв.

Інгредієнти:


Для коржа

¾ чашки мелених вершкових крекерів
2 ст.л. цукру
3 ст.л. розтопленого вершкового масла

Для мусу

2 ½ ст.л. свіжого лимонного соку
1 ½ ст.л. води
1 ½ ч.л. чистого желатину
1 ½ чашки вершків
1 чашка цукрової пудри
Кілька крапель жовтого барвника
340 г крем-сиру
280 г баночка лимонного курду

Для прикрашання

Солодкі збиті вершки, мармелад у формі лимонних шматочків, ягоди та листочки м’яти

Спосіб приготування:

У мисці змішайте покришений крекер та цукор. Налийте масло та перемішуйте, доки крекер не вбере у себе вологу. Готове тісто розподіліть між 8-10 креманками і злегка надавіть, щоб утворився рівномірний шар. Поставте у холодильник.
У іншу миску вилийте лимонний сік та воду, додайте желатин та відставте на 5 хвилин. Тим часом збийте вершки до м’яких піків. Додайте 1/3 чашки цукрової пудри та барвник і ще раз збийте. У ще одній мисці (так, посуду знадобиться багато:)) збийте крем-сир, доки він не стане ніжним та пухким, додайте лимонний курд та 2/3 чашки цукрової пудри.
Підігрійте суміш з желатином у мікрохвильовці протягом 20-30 секунд, перемішайте, щоб желатин повністю розчинився, і дайте трохи охолонути. Збиваючи сирну суміш обережно влийте желатин і продовжуйте збивати, доки все рівномірно не перемішається. Обережно додайте збиті вершки у 3 заходи, обережно перемішуючи, намагаючись зберегти максимум повітря. Розкладіть суміш по креманкам, накрийте плівкою та поставте у холодильник, мінімум на 2 години.
Перед подачею можете прикрасити збитими вершками, ягодами, мармеладом і таке інше. Смачного



Немає коментарів:

Дописати коментар