четвер, 28 квітня 2016 р.

Пікантна свинна вирізка з лаймом

Я люблю печене м’ясо, бо воно чудово смакує холодним і гарячим, як самостійна страва, або у канапках чи ранковій яєчні. Звичайно, рецептів цієї страви існує безліч, але якщо ви хочете здивувати свою родину, то я пропоную запекти свинину з лаймом за цим рецептом. Повірте, буде дуже смачно:)

Інгредієнти:

500г свинячої вирізки
1 ч.л. цедри лайму
½ чашки соку лайму
¼ чашки меду
1 ½ ч.л. солі
2 зубки часнику, розчавити
1 гострий перчик чилі, подрібнити
1 ч.л. соняшникової олії
1 ст.л. подрібненої кінзи

Спосіб приготування:

Змішайте у мисці цедру, сік, мед, сіль, часник та перець чилі. Вилийте половину маринаду у пакет із застібкою, достатньо великий, щоб туди помістилась свинина. Покладіть вирізку у пакет і застебніть його, намагаючись витіснити якомога більше повітря. Залиште пакет у холодильнику мінімум на 6 годин, а краще на добу, час від часу перегортаючи пакет на іншу сторону. Маринад, що залишився, перелийте у банку і також поставте у холодильник.
Прогрійте духовку до 160С. Витягніть м’ясо з пакету і покладіть у форму з високими краями. Полийте маринадом з пакету і поставте у духовку. Запікайте протягом 30-40 хвилин, поливаючи рештою маринаду з банки.
Готове м’ясо залиште на 10 хвилин, щоб воно відпочило. Розріжте на шматки, посипте кінзою і подавайте. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар