вівторок, 26 квітня 2016 р.

Весняний салат з м'ятною заправкою

Незважаючи на те, що весна лише нещодавно почала радувати нас своїм теплом, на базарах уже з’явились перші весняні овочі. Звичайно салатом зі шпинату, редису та огірка важко когось здивувати, але м’ятна заправка надасть цьому салату свіжого і цікавого смаку. До речі, ця заправка чудово пасує і до багатьох інших салатів зі свіжих овочів:)

Інгредієнти:

150 г шпинату, подрібнити
2 головки салату латук, подрібнити
2 огірка, нарізати середнім кубиком
1 чашка редиски, порізаної тонесенькими кружальцями
1 маленька цибулинка, подрібнити
2 ст.л. винного оцту
2 ст.л. лимонного соку
¼ чашки сметани
1 чашка вершків 10%
½ чашки подрібнених листочків м’яти
¼ ч.л. солі
1/8 ч.л. перцю
½ чашки покришеного сиру фета

Спосіб приготування:

У великій мисці перемішайте шпинат, латук, огірки та редис. Окремо залийте подрібнену цибулю оцтом та лимонним соком та залиште на 5 хвилин. Додайте сметану і поступово, постійно помішуючи, додайте вершки. Додайте також подрібнену м’яту, сіль та перець, перемішайте і дайте настоятись 10-15 хвилин.
Перед подачею полийте салат заправкою, присипте фетою та перемішайте. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар