вівторок, 26 квітня 2016 р.

Багатошаровий салат з куркою та беконом

Традиційний американський семишаровий салат, що його готували ще перші переселенці. Так, саме ті що вигадали День Подяки:) Особисто я люблю цей салат за те, що він не лише гарно виглядає на столі, але й чудово смакує, а найкращим є те, що інгредієнти  до цього салату можна купити у будь-який час:) Також, я рекомендую використовувати замість традиційного майонезу заправку з лайму та авокадо, або вже звичну заправку «зелена богиня»

Інгредієнти:


Для салату

1 середня головка салату айсберг або упаковка салатного міксу
1 великий червоний солодкий перець
1 великий зелений солодкий перець
350 г консервованої або замороженої солодкої кукурудзи
6 середніх помідорів
1 середня червона цибулина
2 ½ чашки натертого сиру чеддер
225 г бекону
500 г запеченої курки
3 зелених цибулинки
2 великих яйця, зварених на круто

Соус

¼ чашки білої цибулі, подрібнити
1 зелений перець чилі, почистити та подрібнити
3 середніх зубки часнику
3 ст.л. соку лайму
2 ст.л. свіжої кінзи, ретельно подрібнити
1 чашка вершків 10% жирності
½ чашки домашнього майонезу
½ чашки сметани
1 середній авокадо
1 ½ ч.л. солі
1 ½ ч.л. кумину
1 ч.л. орегано
1 ч.л. цукру
¼ ч.л. червоного гострого перцю
¼ ч.л. чорного перцю

Спосіб приготування:

Спочатку приготуйте соус. Для цього покладіть цибулю, перець чилі, часник, сік лайму та кінзу у блендер і подрібніть до консистенції пасти. Не лінуйтесь кілька разів пройтись лопаткою по стінкам блендера і зняти все, що прилипло.  Додайте решту інгредієнтів і збивайте до однорідної консистенції. Якщо соус вийшов надто густим - додайте ще трохи вершків. Перелийте соус у контейнер або миску, накрийте кришкою або плівкою та поставте у холодильник. Готовий соус можна зберігати у холодильнику протягом трьох днів, а перед використанням не забудьте розмішати.
Для салату підготуйте овочі: листя салату подрібніть так, щоб його було зручно їсти. Перці - наріжте середнім кубиком, кукурудзу розморозьте, якщо використовуєте заморожену, або злийте рідину, якщо використовуєте консервовану. З помідорів п’ять наріжте середнім кубиком, а один наріжте скибками. Цибульку наріжте тонесенькими півколами. Сир чеддер натріть на терці. Бекон обсмажте до хрумкості, дайте охолонути і подрібніть. Курку наріжте середнім кубиком, або розберіть двома виделками на волокна. Зелену цибулю подрібніть, а яйця наріжте скибками.
Найкраще цей салат подавати у великій прозорій мисці. Викладайте шари у такій послідовності: 1/3 листя салату, ½ червоного перцю, ½ зеленого перцю, 1/3 кукурудзи, ½ помідорів, ½ червоної цибулі, 1 чашка сиру, 1/3 бекону та ½ курки. Полийте ½ чашки соусу. Повторіть шари ще раз. Останній раз викладайте так: 1/3 листя салату, 1/3 кукурудзи, ½ чашки сиру, 1/3 бекону та зелена цибуля. Полийте ½ чашки соусу по краям, а в центрі викладіть нарізані скибками яйця та помідор. Поставте у холодильник на 1-2 години.
Подавайте разом з рештою соусу, щоб кожен міг собі заправити за смаком. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар