Купили на
розпродажу банани, а родина їх старанно ігнорує? У такому випадку можна
приготувати класичний банановий хліб, або здивувати близьких смачним
шоколадно-банановим тартом. Хрумке тісто, банановий шар, який заливають ніжним
шоколадним ганашем... Таке поєднання неодмінно сподобається всім поціновувачам
шоколаду. У цьому рецепті я пропоную приготувати чотири порційні тарти, але
якщо у вас немає невеликих форм, то можете приготувати й один великий,
кількість інгредієнтів в такому випадку змінювати не потрібно.
Інгредієнти:
Для тіста
4 ст.л.
вершкового масла кімнатної температури
¼ чашки цукру
1 яєчний жовток
¾ чашки борошна
2 ст.л. какао
Для бананового крему
2 перестиглих
банани, подрібнити
¼ чашки
коричневого цукру
1 паличка кориці
Для заварного крему
½ чашки молока
1 яєчний жовток
1 ст.л. цукру
1 ст.л.
кукурудзяного крохмалю
1 ст.л.
ванільного екстракту
1 ст.л.
вершкового масла
Для ганашу
60 г чорного
шоколаду, покришити
1/3 чашки вершків
1 ст.л. меду
Спосіб приготування:
Приготуйте тісто.
Для цього у мисці змішайте борошно та какао. Окремо збийте вершкове масло з
цукром до білизни. Додайте до масла жовток та ще раз збийте. Додайте суміш борошна
та какао та вимісіть тісто. Перекладіть тісто до миски, накрийте плівкою та
поставте у холодильник на 15-30 хвилин. Підготуйте 4 форми для тартів (ті, що з
невисокими бортами та дном, яке відокремлюється) діаметром 10 сантиметрів: якщо
у вас форми без антипригарного покриття, то злегка змастіть їх вершковим маслом,
якщо форми тефлонові, то можете цього не робити. Розділіть тісто на 4 частини і
розподіліть його рівномірно по дну та бортикам форми. Пам’ятайте про те, що під час випікання тісто трохи зменшиться, так що я раджу
зробити бортики на ½ сантиметри вищими за форму. Розігрійте духовку до 160С. З
пергаментного паперу виріжте кола, діаметр котрих більший, за діаметр форми для
тартів. Покладіть кола з пергаменту на тісто у формах та насипте боби для
запікання. Замість них можна використовувати суху квасолю, горох, але пам’ятайте про те, що готувати з них потім не
вийде, бо пересохнуть. Запікайте основу для тартів протягом 10 хвилин, потім
дістаньте пергамент з наповнювачем і запікайте ще 8-10 хвилин. Дістаньте з
духовки, дайте охолонути 10-15 хвилин і дістаньте з форми.
Для бананового
крему потрібно у маленькій каструлі змішати подрібнені банани, цукор та корицю.
Поставте каструлю на маленький вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до
кипіння. Зніміть з вогню і дайте охолонути.
Приготуйте
заварний крем. У маленькій каструлі доведіть молоко до кипіння. Тим часом, у
окремій мисці збийте жовток, цукор та крохмаль. Обережно, постійно помішуючи,
тоненькою цівочкою введіть молоко до жовтка. Перелийте суміш до каструлі і не
забуваючи постійно помішуючи, на маленькому вогні, дайте крему трохи загуснути.
Зніміть з вогню, додайте ванільний екстракт та вершкове масло. Ретельно
перемішайте, щоб масло розтануло і рівномірно розподілилось у кремі. Накрийте
каструлю харчовою плівкою так, щоб вона торкалась поверхні крему. Це допоможе
запобігти утворенню скоринки. Дайте повністю охолонути.
Для ганашу
доведіть вершки до кипіння. Додайте шоколад та мед і відставте на 5 хвилин, щоб
шоколад розтопився. Обережно, за допомогою лопатки, розмішайте суміш. Звертаю
вашу увагу на те, що розмішувати потрібно надзвичайно обережно і не давати
утворюватись бульбашкам, оскільки в такому випадку ганаш не зможе розподілитись
достатньо рівномірно.
Зберіть тарти: на
тісто викладіть банановий крем, а на нього вилийте щедру столову ложку
заварного крему. Обережно викладіть трохи ганашу і розрівняйте лопаткою.
Поставте у холодильник щонайменше на 2 години. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар