понеділок, 4 квітня 2016 р.

Шоколадно-банановий тарт

Купили на розпродажу банани, а родина їх старанно ігнорує? У такому випадку можна приготувати класичний банановий хліб, або здивувати близьких смачним шоколадно-банановим тартом. Хрумке тісто, банановий шар, який заливають ніжним шоколадним ганашем... Таке поєднання неодмінно сподобається всім поціновувачам шоколаду. У цьому рецепті я пропоную приготувати чотири порційні тарти, але якщо у вас немає невеликих форм, то можете приготувати й один великий, кількість інгредієнтів в такому випадку змінювати не потрібно.

Інгредієнти:


Для тіста

4 ст.л. вершкового масла кімнатної температури
¼ чашки цукру
1 яєчний жовток
¾ чашки борошна
2 ст.л. какао

Для бананового крему

2 перестиглих банани, подрібнити
¼ чашки коричневого цукру
1 паличка кориці

Для заварного крему

½ чашки молока
1 яєчний жовток
1 ст.л. цукру
1 ст.л. кукурудзяного крохмалю
1 ст.л. ванільного екстракту
1 ст.л. вершкового масла
                    

Для ганашу

60 г чорного шоколаду, покришити
1/3 чашки вершків
1 ст.л. меду

Спосіб приготування:

Приготуйте тісто. Для цього у мисці змішайте борошно та какао. Окремо збийте вершкове масло з цукром до білизни. Додайте до масла жовток та ще раз збийте. Додайте суміш борошна та какао та вимісіть тісто. Перекладіть тісто до миски, накрийте плівкою та поставте у холодильник на 15-30 хвилин. Підготуйте 4 форми для тартів (ті, що з невисокими бортами та дном, яке відокремлюється) діаметром 10 сантиметрів: якщо у вас форми без антипригарного покриття, то злегка змастіть їх вершковим маслом, якщо форми тефлонові, то можете цього не робити. Розділіть тісто на 4 частини і розподіліть його рівномірно по дну та бортикам форми. Памятайте про те, що під час випікання тісто трохи зменшиться, так що я раджу зробити бортики на ½ сантиметри вищими за форму. Розігрійте духовку до 160С. З пергаментного паперу виріжте кола, діаметр котрих більший, за діаметр форми для тартів. Покладіть кола з пергаменту на тісто у формах та насипте боби для запікання. Замість них можна використовувати суху квасолю, горох, але пам’ятайте про те, що готувати з них потім не вийде, бо пересохнуть. Запікайте основу для тартів протягом 10 хвилин, потім дістаньте пергамент з наповнювачем і запікайте ще 8-10 хвилин. Дістаньте з духовки, дайте охолонути 10-15 хвилин і дістаньте з форми.
Для бананового крему потрібно у маленькій каструлі змішати подрібнені банани, цукор та корицю. Поставте каструлю на маленький вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і дайте охолонути.
Приготуйте заварний крем. У маленькій каструлі доведіть молоко до кипіння. Тим часом, у окремій мисці збийте жовток, цукор та крохмаль. Обережно, постійно помішуючи, тоненькою цівочкою введіть молоко до жовтка. Перелийте суміш до каструлі і не забуваючи постійно помішуючи, на маленькому вогні, дайте крему трохи загуснути. Зніміть з вогню, додайте ванільний екстракт та вершкове масло. Ретельно перемішайте, щоб масло розтануло і рівномірно розподілилось у кремі. Накрийте каструлю харчовою плівкою так, щоб вона торкалась поверхні крему. Це допоможе запобігти утворенню скоринки. Дайте повністю охолонути.
Для ганашу доведіть вершки до кипіння. Додайте шоколад та мед і відставте на 5 хвилин, щоб шоколад розтопився. Обережно, за допомогою лопатки, розмішайте суміш. Звертаю вашу увагу на те, що розмішувати потрібно надзвичайно обережно і не давати утворюватись бульбашкам, оскільки в такому випадку ганаш не зможе розподілитись достатньо рівномірно.

Зберіть тарти: на тісто викладіть банановий крем, а на нього вилийте щедру столову ложку заварного крему. Обережно викладіть трохи ганашу і розрівняйте лопаткою. Поставте у холодильник щонайменше на 2 години. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар