середу, 6 квітня 2016 р.

Йогуртовий пляцок з чорним шоколадом

Той варант, коли гості вже прийшли, а до чаю нічого немає. У такому випадку ви із загадковим виглядом йдете на кухню, затримуєтесь там хвилин на 15, повертаєтесь до гостей і вже через 20 хвилин приносите смачнючий пляцок:) Гості в захваті, а у вас з’являється ще один привід пишатись собою і тим, яка ж ви вправна господиня. А те, наскільки легко готується цей йогуртовий пляцок ми триматимемо у секреті:)

Інгредієнти:

На 4-6 порцій

Для тіста

3 ст.л. вершкового масла
½ чашки коричневого цукру
1 яйце
1 ч.л. ванільного екстракту
1 ½ чашки борошна
1 ч.л. пекарського порошку
¼ ч.л. солі
3 ст.л. темного какао
¾ чашки несолодкого йогурту без наповнювачів
¼ чашки молока

Для шоколадного сиропу

1 чашка цукрової пудри
1 ст.л. темного какао
1 ч.л. ванільного екстракту
1 ч.л. води

Спосіб приготування:

Прогрійте духовку до 180С. Візьміть форму 80х80 сантиметрів, змастіть вершковим маслом і щедро посипте какао або борошном.
Збийте вершкове масло з цукром. Додайте яйце та ванільний екстракт, ще раз перемішайте. Додайте какао, борошно, пекарський порошок та сіль і збивайте до однорідності. Додайте йогурт і ще раз збийте. Додайте молоко і...ви не повірите, але ще раз збийте:) Насправді, якщо у вас є така чудова штука, як ручний блендер або комбайн, то все зводиться до простого додавання інгредієнтів і натискання кнопочки. Якщо збиваєте вручну, то я вам співчуваю, оскільки збивати обов'язково, інакше пляцок не буде пишним і пухким.
Перелийте тісто до форми і випікайте протягом 20-25 хвилин. Тісто має бути готовим, але залишатись трохи вологим.
Поки пляцок в духовці можете приготувати сироп. Для цього у каструльці, яку ви поставили на малесенький вогонь, змішайте усі інгредієнти і дайте прогрітись. Все. Якщо сироп вийшов занадто рідким - додайте ще пудри, а якщо рідким - води.
Подавайте пляцок поливши сиропом та прикрасивши збитими вершками або морозивом. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар