Інгредієнти:
На 4-6 порційДля тіста
3 ст.л. вершкового масла½ чашки коричневого цукру
1 яйце
1 ч.л. ванільного екстракту
1 ½ чашки борошна
1 ч.л. пекарського порошку
¼ ч.л. солі
3 ст.л. темного какао
¾ чашки несолодкого йогурту без наповнювачів
¼ чашки молока
Для шоколадного сиропу
1 чашка цукрової пудри1 ст.л. темного какао
1 ч.л. ванільного екстракту
1 ч.л. води
Спосіб приготування:
Прогрійте духовку до 180С. Візьміть форму 80х80 сантиметрів, змастіть вершковим маслом і щедро посипте какао або борошном.Збийте вершкове масло з цукром. Додайте яйце та ванільний екстракт, ще раз перемішайте. Додайте какао, борошно, пекарський порошок та сіль і збивайте до однорідності. Додайте йогурт і ще раз збийте. Додайте молоко і...ви не повірите, але ще раз збийте:) Насправді, якщо у вас є така чудова штука, як ручний блендер або комбайн, то все зводиться до простого додавання інгредієнтів і натискання кнопочки. Якщо збиваєте вручну, то я вам співчуваю, оскільки збивати обов'язково, інакше пляцок не буде пишним і пухким.
Перелийте тісто до форми і випікайте протягом 20-25 хвилин. Тісто має бути готовим, але залишатись трохи вологим.
Поки пляцок в духовці можете приготувати сироп. Для цього у каструльці, яку ви поставили на малесенький вогонь, змішайте усі інгредієнти і дайте прогрітись. Все. Якщо сироп вийшов занадто рідким - додайте ще пудри, а якщо рідким - води.
Подавайте пляцок поливши сиропом та прикрасивши збитими вершками або морозивом. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар