понеділок, 8 лютого 2016 р.

Курячі бургери з чилі та гуакомоле

Ну ок, не всі можуть собі дозволити насолодитись справжнім яловичим бургером, але це не привід відмовляти собі у смачному. Замінимо яловичу котлету на курячу, для гостроти додамо трохи пекучого чилі, а для соковитості додамо ніжний соус гуакомоле. До речі, якщо не додавати перець, то такі бургери можна сміливо давати дітям. Повірте, навіть мій перебірливий племінник їх просто обожнює:)

Інгредієнти:

700 г курячого фаршу (не переживайте, сухими не будуть:))
½ чашки цибулини, ретельно подрібнити
¼ чашки подрібненої кінзи
2 зубки часнику, подрібнити
1 ст.л. подрібненого перцю чилі (без зернят)
1 ч.л. меленого кумину
1 ч.л. паприки
1/3 чашки натертого сиру «Чеддер»
Сіль та перець
4 булочки
Гуакомоле (можете приготувати за цим рецептом)
Сметана, сальса (можете приготувати за цим рецептом), нарізана кружальцями цибуля, листки салату

Спосіб приготування:

У мисці змішайте курячий фарш, цибулю, кінзу, перець чилі, кумин, паприку, сир, сіль та перець. На відміну від яловичого фаршу курячий відбивати не треба, навпаки, намагайтесь його не «забити».
Сформуйте 4 котлети, котрі будуть трохи більшими за булочки, та обсмажте їх на пательні на середньому вогні протягом 5-7 хвилин з кожного богу. Пам’ятайте про те, що курка має бути повністю готовою.
На окремій пательні прогрійте булочки. Сформуйте бургери: на нижню половину булочки покладіть ложку гуакомоле або сальси, котлету, можете додати ложку сметани, листок салату та кільця цибулі. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар