суботу, 13 лютого 2016 р.

П’яні бургери з віскі та пивом

Ви подряпали машину? Ви випадково витерли важливий файл на його комп’ютері? Він дізнався, що дівич-вечорі були не лише дівчата? Ну або ви просто хочете приготувати таку страву, після якої ваш чоловік-бойфренд-друг буде цілувати ваші руки та виконає будь-яке бажання і пробачить будь-яку провину? Тоді готуйте ці бургері. Решта коментарів тут зайві:)

Інгредієнти:


Для хрусткої цибулі

2 великих білих цибулини, порізаних дуже тонкими півколами
2 чашки нежирних вершків (10% вистачить)
2 чашки борошна
1 ст.л. солі
Дрібка чорного та гострого червоного перцю
Олія для смаження

Для глазурі з віскі

¼ чашки віскі
¼ чашки кетчупу
2 ст.л. соєвого соусу
2 ст.л. меду
1 ч.л. діжонської гірчиці
1 ч.л. вустерширського соусу
Дрібка чорного та гострого червоного перцю

Для котлет

700 г яловичого фаршу
100 г блакитного сиру (сиру з блакитною пліснявою, наприклад рокфор чи дорблю) розрізати на 4 кубики
Сіль та перець

Для сирно-пивного соусу

4 ст.л. вершкового масла
4 ст.л. борошна
½ чашки темного пива
½-1 чашка молока
250 г  сиру чеддер
Сіль та перець

Для бургерів

4 булочки, розрізати навпіл та підсмажити

Спосіб приготування:

Для початку приготуємо хрустку цибулю. Для цього у миску покладіть нарізану тонкими півкільцями цибулю, залийте її вершками і залиште на 20-30 хвилин. Тим часом змішайте у окремій мисці борошно, сіль та обидва перці. У великій каструлі або у фритюрі розігрійте достатню кількість олії. Візьміть жменю цибулі і покладіть у миску з борошном і перемішайте так, щоб борошно покрило всю цибулю, і одразу ж перекладіть у олію. Обережно, ложкою розділіть цибулю і олії, щоб не надто злипалася. Обсмажуйте цибулю протягом 1-2 хвилин до золотаво-коричневого кольору і викладіть за застелену паперовим рушником тарілку. Повторіть всі етапи з рештою цибулі. Я не раджу готувати всю цибулю одразу, оскільки тоді вона злипнеться і її майже неможливо буде розділити.
Для приготування котлет поставте пательню-гриль прогріватись на середньому вогні. Яловичий фарш розділіть на 4 частини, у центр кожної покладіть кубик сиру, втисніть його у фарш і сформуйте котлетки. Приправте їх сіллю та перцем і обсмажуйте протягом 4-5 хвилин з кожної сторони або до бажаної готовності. Готові котлети перекладіть на тарілку, прикрийте фольгою та дайте «відпочити».
Для приготування сирного соусу поставте невеличку каструлю на середній вогонь і розтопіть у ній вершкове масло. У розтопленому маслі обсмажте борошно і перемішайте, щоб утворилось ру (однорідна суміш вершкового масла та борошна, без грудочок). Додайте пиво та ½ чашки молока, перемішайте та зменшіть вогонь до помірного. Продовжуйте готувати постійно помішуючи, доки соус не набуде консистенції домашнього молока. Додайте натертий сир чеддер і продовжуйте готувати, доки сир не розтопиться. Якщо соус виходить занадто густим - влийте ще молока. Приправте сіллю та перцем та відставте.
Для приготування глазурі просто змішайте усі інгредієнти у маленькій каструлі, доведіть до кипіння на середньому вогні і, час від часу помішуючи, дайте трохи загуснути. Зменшіть вогонь до мінімального і починайте збирати бургери.
Збираємо бургери: на нижню половину булочки покладіть котлету, полийте сирним соусом та глазуррю і викладіть хрумку цибулю. Накрийте верхньою половиною булочки та трохи притисніть. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар