понеділок, 1 лютого 2016 р.

Однокаструльні курячі ніжки з картоплею

Мені здається, що цей рецепт у тому чи іншому варіанті знають більшість господинь. Але якщо не знаєте, то... ну одним «дякую» тут не обмежишся, тому що цей рецепт є просто спасінням у тих випадках, коли до вас неочікувано прийшло багато дуже голодних гостей, і нагодувати їх треба швидко і ситно. Звичайно, готувати ми будемо не у каструлі, але сам принцип однокаструльних рецептів тут зберігається.

Інгредієнти:

8 курячих гомілок
6-8 картоплин, розрізати на чверті
5-6 середніх морквин, порізати на шматки завдовжки в 2-4 сантиметри
Сіль та перець
5 зубків часнику, розчавити ножем
¼ ст.л. паприки
3-4 ст.л. оливкової олії

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 190С. Застеліть деко фольгою або пергаментним папером.
Овочі та курку ретельно помийте та обсушіть паперовим рушником. Сушити потрібно для того, щоб утворилась смачна скоринка.
Викладіть овочі та курку на деко, приправте сіллю та перцем і біль-менш рівномірно розкладіть часник. Збризніть оливковою олією та перемішайте, щоб овочі та курка рівномірно вкрилися олією та спеціями.
Доставте деко у розігріту духовку приблизно на 1 годину. Окремо перевіряйте готовність курки та картоплі (з курки не має виділятись рожевий сік, а картопля має легко проколюватись ножем чи виделкою).
Перед подачею перекладіть на тарілку і можете прикрасити будь-якою зеленню. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар