суботу, 6 лютого 2016 р.

Однокаструльна курка

Пссс, хочете новий рецепт запеченої курки? А в мене є:) Якщо ви завжди запікаєте курку у відкритому посуді, або й просто на деку, то ви знаєте яка то морока кожні 10-15 хвилин бігати й поливати її соком, бо інакше вийде суха і не смачна. А ще багатьом господиням знайома ситуація, коли курка зовні вже й пригорає, а всередині залишається сирою. Про всі ці клопоти ви забудете, якщо приготуєте курку за цим рецептом.

Інгредієнти:

1 курка вагою в 2-2,5 кг
¼ чашки вершкового масла, порізати кубиком
½ головки часнику, почистити та розчавити пласкою стороною ножа
2 гілочки свіжого розмарину
½ лимону
2 ст.л. оливкової олії
Сіль та перець

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 160С.
Витріть курку паперовим рушником. Покладіть курку у жаротривку каструлю з кришкою або у форму для запікання, але обов’язково з кришкою. Покладіть частину масла навколо курки, кілька шматочків всередину курки, кілька - обережно просуньте під шкіру, а решту просто покладіть зверху. Полийте курку оливковою олією, посоліть та поперчіть і вітріть спеції та олію у курку.
На курку покладіть гілочки розмарину. З лимону зніміть цедру та посипте нею курку, а решту лимону покладіть всередину. Часник розкладіть довкола курки. Накрийте кришкою і поставте в духовку.
Що до часу запікання, то тут все залежить від того, скільки часу у вас є. Зважаючи на досить низьку температуру, купу соку, який виділить курка, а ще масло та олію, ви можете спокійно залишити її у духовці на 3-3,5 години. Якщо час обмежений, то збільшіть температуру до 180С і поставте на 1,5-2 години. У будь-якому випадку за 20 хвилин до готовності зніміть кришку та дайте утворитись золотавій скоринці.
Подавати курку можна як цілою, так і розібравши на шматки. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар