Почну з того, що
я до цих пір не розумію, чому саме «бефстроганов», а не «біф строганов»? Бо то яловичина
по-строганівськи, а шо таке «беф», я не знаю. Але то мої філологічні
заморочки:) Отже, якщо ви думаєте, що приготувати цю страву у одній каструлі
нереально, бо ж треба і соус зробити, і пасту зварити, і як то все разом, то ви
сильно помиляєтесь. Реально і більш того, для цікавого смаку ми ще й
гриби додамо. Отже, хто тут сміливий? Готуйте:)
Інгредієнти:
1 ст.л. оливкової
олії
250 г
шампіньйонів
2 ст.л.
вершкового масла
1 цибулина,
подрібнити
2 зубки часнику,
подрібнити
500 г яловичини,
нарізати кубиком
3 ст.л. борошна
1 ч.л. паприки
¼ чашки білого
сухого вина
4 чашки бульйону
Сіль та перець
250 г пасти (я
використовувала фузіллі, ті що у формі спіралі)
¾ чашки сметани
1 ст.л.
подрібненої петрушки
Спосіб приготування:
Розігрійте вершкове
масло у каструлі з товстим дном на середньому вогні. Додайте цибулю та часник і
готуйте протягом 4-5 хвилин. Додайте подрібнені гриби, приправте сіллю та
перцем і готуйте протягом 5 хвилин. Потім покладіть яловичину і обсмажуйте з
усіх боків протягом 6-10 хвилин.
Додайте борошно
та паприку, перемішайте і влийте вино. Ще раз перемішайте, знімаючи лопаткою
коричневий шар, що утворився на дні каструлі. Додайте бульйон і перемішайте.
Збільшіть трошки вогонь і доведіть до легкого кипіння (власне, суміш має «парувати»
і булькати, а не кипіти).
Додайте пасту,
перемішайте, зменшіть вогонь до слабкого і варіть до готовності пасти (у моєму
випадку 6-8 хвилин, але різна паста вариться різний час, так що зверніть увагу
на пакування).
Зніміть з вогню і
додайте сметану. Скуштуйте та виправте на спеції.
Перед подачею посипте
подрібненою петрушкою. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар