понеділок, 1 лютого 2016 р.

Однокаструльний бефстроганов з пастою

Почну з того, що я до цих пір не розумію, чому саме «бефстроганов», а не «біф строганов»? Бо то яловичина по-строганівськи, а шо таке «беф», я не знаю. Але то мої філологічні заморочки:) Отже, якщо ви думаєте, що приготувати цю страву у одній каструлі нереально, бо ж треба і соус зробити, і пасту зварити, і як то все разом, то ви сильно помиляєтесь. Реально і більш того, для цікавого смаку ми ще й гриби додамо. Отже, хто тут сміливий? Готуйте:)

Інгредієнти:

1 ст.л. оливкової олії
250 г шампіньйонів
2 ст.л. вершкового масла
1 цибулина, подрібнити
2 зубки часнику, подрібнити
500 г яловичини, нарізати кубиком
3 ст.л. борошна
1 ч.л. паприки
¼ чашки білого сухого вина
4 чашки бульйону
Сіль та перець
250 г пасти (я використовувала фузіллі, ті що у формі спіралі)
¾ чашки сметани
1 ст.л. подрібненої петрушки

Спосіб приготування:

Розігрійте вершкове масло у каструлі з товстим дном на середньому вогні. Додайте цибулю та часник і готуйте протягом 4-5 хвилин. Додайте подрібнені гриби, приправте сіллю та перцем і готуйте протягом 5 хвилин. Потім покладіть яловичину і обсмажуйте з усіх боків протягом 6-10 хвилин.
Додайте борошно та паприку, перемішайте і влийте вино. Ще раз перемішайте, знімаючи лопаткою коричневий шар, що утворився на дні каструлі. Додайте бульйон і перемішайте. Збільшіть трошки вогонь і доведіть до легкого кипіння (власне, суміш має «парувати» і булькати, а не кипіти).
Додайте пасту, перемішайте, зменшіть вогонь до слабкого і варіть до готовності пасти (у моєму випадку 6-8 хвилин, але різна паста вариться різний час, так що зверніть увагу на пакування).
Зніміть з вогню і додайте сметану. Скуштуйте та виправте на спеції.

Перед подачею посипте подрібненою петрушкою. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар