пʼятницю, 5 лютого 2016 р.

Однокаструльний тушкований гарбуз з квасолею

Ще не наїлися гарбуза або щойно відкрили для себе цей чудовий овоч? Тоді цей рецепт для вас. Не зовсім соус, не зовсім запіканка, а щось середнє: шматочки гарбуза з квасолею і чудовою підливкою. Ця страва чудово насичує навіть не зважаючи на те, що зовсім не містить м’яса. Для верегатріанців або для тих, кто постить, можете не додавати сир, гіршою від того страва не буде.

Інгредієнти:

1 ст.л. оливкової олії
1 цибулина, подрібнити
3 зубки часнику, подрібнити
350 г мускатного гарбуза, порізати кубиком в 1 см
1 маленький перчик чилі, старанно подрібнити
Сіль та перець
400 г консервованої чорної або червоної квасолі, рідину злити (має залишитись близько 250 г квасолі)
1 ч.л. солодкої паприки
По ¼ ч.л. гострого червоного перцю, молотого кумину, молотого коріандру
400 г помідорів у власному соці
100 г сиру чедер, натерти

Спосіб приготування:

Розігрійте олію у великій пательні, додайте цибулю, часник, гарбуз та чилі. Приправте сіллю та перцем і готуйте на середньому вогні протягом 5-10 хвилин, доки цибуля не стане м’якою.
Додайте квасолю, спецію та помідори і ретельно перемішайте. Якщо страва здається вам занадто густою - додайте трішки води. Накрийте кришкою, доведіть до легкого кипіння та готуйте ще 5-10 хвилин, до повної готовності гарбуза.
Перед подачею посипте пармезаном. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар